Teröristler hükümet konağına saldırdı

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Nusaybin Hükümet Konağı'na düzenlenen roketli ve silahlı saldırıda, bir özel harekat polisi yaralandı.

F5HABER F5HABER
Teröristler hükümet konağına saldırdı

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleri tarafından hükümet konağına yapılan roketatarlı ve silahlı saldırıda, bir özel harekat polisi yaralandı. Çıkan çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensupları Devrim Mahallesi Hınıs Caddesi üzerindeki Nusaybin Hükümet Konağı önünde nöbet tutan özel harekat polislerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler kaçtı.

Saldırıda yaralanan polis, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi.

"Bir terörist ölü ele geçirildi"

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Devlet Hastanesine gelerek, yaralı polis hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında AA muhabirine açıklama yapan Vali Koçak, PKK"lı bir grubun, 21.30 sularında Nusaybin Hükümet Konağı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırıda, bir polisin roketatar mermisinin patlaması sonucu isabet eden şarapnel parçasından yaralandığını ifade Koçak, Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen polisin durumunun stabil olduğunu söyledi.

Koçak, çatışmada saldırıyı düzenleyen teröristlerden birinin ölü olarak ele geçirildiğini kaydetti.

Şırnak'ta polisevi ve karakola saldırı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca polisevi ile polis karakoluna roketatarlı ve silahlı saldırı düzenlendi.

Bölücü terör örgütü PKK mensupları, Başak Mahallesi'ndeki 99. Nokta Polis Karakolu ve Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan polisevine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Öte yandan, Şırnak merkez Gazi Paşa Mahallesi'ndeki Ömer Kabak Meydanı’nda bir araya gelen ve bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları bahane eden yüzü maskeli bir grup, izinsiz gösteri düzenledi, yolu trafiğe kapatmak istedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarısına ses bombası ve molotofkokteyli ile karşılık veren gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Tunceli'de polis aracına bombalı saldırı

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Kandolar Mahallesi Değirmen dere mevkisinde devriye görevi yapan zırhlı aracın geçişi sırasında, daha önceden bölücü terör örgütü mensupları tarafından gasp edildiği belirtilen park halindeki bomba yüklü araç patlatıldı.

Olayda zırhlı aracın sürücüsü polis memuru yaralandı. Polis memuru, İlçe Entegre Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına getirildi.

Buradan ambulansla Tunceli Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alınan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

SONRAKİ HABER