Balıkesir'de 30 Ağustos coşkusu

BALIKESİR'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Ata'nın anıtına çelenk ve geçit töreniyle kutlandı.

F5HABER F5HABER
Balıkesir'de 30 Ağustos coşkusu

BALIKESİR'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Ata'nın anıtına çelenk ve geçit töreniyle kutlandı.

Balıkesirliler Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bir kez daha sahip çıktı. Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreni ile Kuvayımilliye Meydanı'ndaki kutlamaya Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanısıra Balıkesir milletvekilleri AK Partili Mahmut Poyrazlı, CHP'li Ahmet Akın, MHP'li İsmail Ok ve Recep Çetinve çok sayıda kişi katıldı.

Anıtta saat 09.00'da gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ardından Valilik'te kutlamalar kabul edildi. 10.30'da Kuvayımilliye Meydanı'ndaki kutlamaya geçildi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Vali Yaman, Başkan Uğur ve Tümgeneral Akyürek'in törene katılan halk ve askerlerin bayramını kutlamasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütünü ve paralel yapıyı hedefleyen, birlik ve beraberlik içeren bayram mesajını CHP ve MHP'lilerin alkışlamaması dikkat çekti.

Piyade Yarbay Kemal Uğur, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Atatürkçü düşünce sistemine bağlılığını dile getirdi. Konuşmasını 'Ne mutlu Türküm diyene' diyerek bitiren Yarbay Uğur büyük alkış aldı.

Geçit törenine katılanlar ayağa kalkarak sancağı selamlarken, asker ve gazilere sevgi gösterilerinde bulundu. Son terör olayları nedeniyle halk oyunu gösterileri, konser ve resepsiyon gibi etkinlikler iptal edildi.

(DHA - Coşkun YAMAN)
SONRAKİ HABER