için kaldı

Spin avcıları bu kez çöp avladı

BODRUM'da olta balıkçılığı yapan Spin Avcılar Grubu, cennet koylarda denizin içinden ve sahilden 2 traktör çöp topladı.

F5HABER F5HABER
Spin avcıları bu kez çöp avladı

BODRUM'da olta balıkçılığı yapan Spin Avcılar Grubu, cennet koylarda denizin içinden ve sahilden 2 traktör çöp topladı.

Bodrum'daki Spin Avcılar Grubu'na üye 50 balıkçı, dün Göltürkbükü'nde buluştu. Yaz aylarında hergün onlarca teknenin günübirlik geldiği, yüzlerce yatın ise demirlediği 2 kilometrelik koyda temizlik yapan grup, denizin içinden ve kıyıdan kova, plastik, teneke ve cam şişe, otomobil lastiği, tencere, tava, çaydanlık, havlu, giyim eşyaları benzeri atık maddeleri topladı. Bodrum Denizciler Derneği'nin desteği ile düzenlenen etkinlikte, 7 saatte yaklaşık iki traktör çöp ve 1 tona yakın çöp toplandı.

'Cennet Cennet Kalmalı' sloganı ile koyları koruyarak farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten grup sözcüsü Nevzat Kanber şunları söyledi:

"Yazın tatilcilerin ve yatların işgali altında olan koylarımız, ne yazık ki kışın kaderine terk edilerek çöpler ve atıklarla baş başa kalıyor. Görünen bu manzara içimizi sızlatıyor. Arkadaşlarımızla birlikte 2 traktör dolusu atık topladık. Fakat ileriki dönemlerde yine aynı olacaktır. Çünkü denizden ekmek yiyip, çöpünü atığını denize bırakan, çevre bilincinden uzak balıkçılar var. Başka bir Bodrum yok ve her bir koyumuz çok değerli. Bodrum'un kendisi cennet, cennette yaşıyoruz. Buraya gelenler de bu cennetin değerini bilsinler istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAF


(DHA - Yaşar ANTER)
SONRAKİ HABER