Adana'da fırtına etkili oldu

ADANA'da etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.

F5HABER F5HABER
Adana'da fırtına etkili oldu

ADANA'da etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtına uyarısında bulunduğu Adana'da gecenin ilk saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Adana'da itfaiye ekipleri gün boyunca gelen devrilen ağaç ve çatı ihbarlarına yetişmeye çalıştı. Meteoroloji verilerine göre saatteki hızı 32 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle, bazı evlerin çatılarındaki güneş enerji sistemleri devrildi. Devrilen enerji sistemlerinin yoldan geçen vatandaşlara zarar vermemesi için sokağı sandalye ile kapatan vatandaşlar, önlem almaya çalıştı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle Gazipaşa mahallesindeki çocuk parkında bulunan ağaç, 2 katlı evin üzerine devrildi. Evin duvarında çatlaklar meydana gelirken, bina sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Cankur ekipleri ağacı kaldırmak için çalışma yaptı.

AFİŞ TEHLİKE YARATTI

Bir apartmanın duvarında bulunan dev reklam afişi de, rüzgarın şiddetine dayanamayarak yırtıldı. Parçalanan pankart, D-400 Karayolu üzerinde bulunan palmiye ağacının üzerine düştü. Afiş parçası palmiyenin üzerinde bayrak gibi asılı kaldı. Rüzgar estikçe dalganan afiş, çevreye zarar vermeden itfaiye ekipleri tarafından indirildi.

(DHA - Yusuf BAŞTUĞ)
SONRAKİ HABER