HDP heyeti Süleymaniye'de IKYB ile görüştü

KUZEY Irak'taki Kandil Dağı'ndaki PKK hedeflerine Türk savaş uçakları tarafından düzenlenen operasyonda sivillerin öldüğü öne sürülen Zergele Köyü'nde incelemelerde bulunan HDP heyeti bugün Süleymaniye'de Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) yetkilileri ile bir araya geldi. HDP Milletvekili Osman Baydemir, Zergele Köyü ile ilgili rapor hazırlayıp...

F5HABER F5HABER
HDP heyeti Süleymaniye'de IKYB ile görüştü

KUZEY Irak'taki Kandil Dağı'ndaki PKK hedeflerine Türk savaş uçakları tarafından düzenlenen operasyonda sivillerin öldüğü öne sürülen Zergele Köyü'nde incelemelerde bulunan HDP heyeti bugün Süleymaniye'de Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) yetkilileri ile bir araya geldi. HDP Milletvekili Osman Baydemir, Zergele Köyü ile ilgili rapor hazırlayıp parlamentoya sunacaklarını söyledi.

Kuzey Irak'ta PKK kamplarına Türk savaş uçaklarının düzenlediği operasyonda Kandil Dağı bölgesinde sivillerin öldüğü iddiaları üzerine HDP'nin bölgeye gönderdiği heyette yer alan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP'nın dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile MYK üyesi Hatice Altınışık, dün Zergele Köyü'nde incelemelerde bulunup, köylülerle görüştü. Bölgedeki Kürt internet sitelerinin haberine göre heyet üyeleri bugün de Süleymaniye'de Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu IKYB yetkilileri ile bir araya geldi. IKYB Genel Sekreteri Kosret Resul başkanlığındaki heyet ile görüşmede bulundu. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Zergele Köyü ile ilgili hazırlayacakları raporu TBMM'ye sunacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Güney Kürdistan halkımız bilsin ki Türkiye'de Kürtler ve HDP savaş istemiyor. Hep beraber tek ses halinde barış sürecine sahip çıkılması konusunda çağrıda bulunalım. Ancak, 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükümeti Kürtlere karşı savaş politikasını öne çıkararak bununla HDP'nin gücünü kırmaya çalışıyor. Bu nedenle bütün siyasi partilere HDP'ye sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Bu savaşın taraflarına çatışmaları durdurmalarını istiyoruz. Yeniden barış projesine başlamalarını istiyoruz."

(DHA - Ferit ASLAN)
SONRAKİ HABER