için kaldı

Erdoğan’ın çağrısı Kapalıçarşı’da altın satışlarını artırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolarınızı bozdurun, yatırımınızı TL'ye ya da altına yapın" çağrısı üzerine Kapalıçarşı'da altın satışları arttı.

F5HABER F5HABER
Erdoğan’ın çağrısı Kapalıçarşı’da altın satışlarını artırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolarınızı bozdurun, yatırımınızı TL'ye ya da altına yapın" çağrısı üzerine Kapalıçarşı'da altın satışları arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşa yaptığı "Dolarınızı bozdurun, yatırımınızı altına yapın" çağrısı altın piyasasını hareketlendirdi. Konuyla ilgili bilgi veren Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, "Cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından Kapalıçarşı'da altın satışlarının yükseldiğini görüyoruz" dedi. Sözlerine Cumartesi akşamı yaşanan terör saldırısını kınayarak başlayan Kökler, "Kapalıçarşı Kat Malikleri Yönetim Kurulu ve esnaflar olarak bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu konuda devletimizin, milletimizin ve ilgili kurumların yanındayız, yardımcısıyız" dedi.

Kapalıçarşı'da kira ödemelerini dolardan TL'ye dönüştürmek için esnaflara tavsiyelerde bulunduklarını söyleyen Kökler, "Kapalıçarşı'mızda kat sahiplerine, mülk sahiplerine, kiracılarına ve işletmecilerine kiraların dolar cinsinden değil de doların TL'ye çevrilerek ödenmesini tavsiye etme noktasında çalışmalarımız var. Tavsiye ettik, ediyoruz. Fakat malum burası 2 bin 500 ayrı tapuyu ifade eden çoklu bir mülkiyet yapısına sahip. Biz sadece tavsiye edebiliyoruz. Bu tavsiyelerimize uyan duyarlı esnaflarımız var. Hatta kiralarını TL bazında geri çeken arkadaşlarımız var. Diğerleri de bu tavsiyelere uyarsa devletin almış olduğu kararlar karşılığını bulur" diye konuştu.

"ÇAĞRI, KAPALIÇARŞI'DA KARŞILIĞINI BULDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dolarlarınızı TL'ye ya da altına çevirin" çağrısının Kapalıçarşı'da karşılığını bulduğunu belirten Kökleri, "Bu çağrı Kapalıçarşı'da karşılığını buldu. İnsanlar dolarlarını satıyorlar karşılığında daha çok altın alıyorlar. Önemli miktarda dolar satıldı ve altına yönelme oldu. Biz gözlüyoruz, bunu da nereden anlıyoruz, altına talep var. Hem halktan hem Anadolu'dan hem de dolarını bozduranların kendilerini biraz daha güvenli liman olarak hissettikleri altına yönelişinden anlıyoruz" şeklinde konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER