Dünyayı ayağa kaldıran fotoğraf

Bodrum açıklarında sahile vuran bir Suriyeli çocuğun cansız bedeninin fotoğrafları tüm dünyayı ayağa kaldırdı.DHA muhabiri Nilüfer Demir'in objektifinden dünyaya yayılan fotoğraflar Avrupa'ya gitme umudu yaşayan yüzbinlerce kaçak göçmenin yaşadığı insanlık dramını belki en iyi belgeleyen kare oldu.Fotoğrafların açık şekilde yayınlanıp yayınlanmaması gerektiği de tartışılan başka bir konu oldu....

F5HABER F5HABER
Dünyayı ayağa kaldıran fotoğraf

Bodrum açıklarında sahile vuran bir Suriyeli çocuğun cansız bedeninin fotoğrafları tüm dünyayı ayağa kaldırdı.

DHA muhabiri Nilüfer Demir'in objektifinden dünyaya yayılan fotoğraflar Avrupa'ya gitme umudu yaşayan yüzbinlerce kaçak göçmenin yaşadığı insanlık dramını belki en iyi belgeleyen kare oldu.

Fotoğrafların açık şekilde yayınlanıp yayınlanmaması gerektiği de tartışılan başka bir konu oldu. İngiliz gazetelerinin bir kısmı fotoğrafları yayınlamaya karar verirken bir kısmı da okuyucularına uyarıda bulunarak fotoğrafları sayfalarına taşıdılar.

Fotoğrafı baş sayfasında yayınlanan İngiliz Independent gazetesi, göçmen krizinin etkisini keskin bir şekilde anlattığı için bu fotoğrafları kullanmaya karar verdiğini vurguladı.

Gazete, "Eğer bir Suriyeli çocuğun cansız bedeninin sahile vuran bu olağanüstü güçlü görselleri Avrupa'nın göçmenlere yönelik tavrını değiştirmeyecekse, ne değiştirecek?" başlıklı haberinde şu ifadeleri kullandı:

"Independent, göçmen krizinin etkisini keskin bir şekilde yansıttığı için fotoğrafları kullanma kararı aldı. Göçmen krizine ilişkin sık sık sarf edilen sözler arasında, birçok göçmenin karşılaştığı umutsuz durumu unutmak çok kolay."


(DHA - DIŞ HABERLER SERVİSİ)
SONRAKİ HABER