için kaldı

Belediyenin deposundaki Atatürk heykeli tepki topladı

KAYSERİ'nin Felahiye İlçesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'ndan sökülen ve belediye garajındaki çöp konteynerlerinin önüne atılan Atatürk Heykeli'nin görüntüsü tepki topladı. Felahiye Belediye Başkanı AK Partili Vural Coşkun geçen nisan ayında başladıkları meydan düzenlemesi sırasında heykeli vinç ile itinayla yerinden alınarak belediye hizmet binasının arkasında bulunan belediyeye ait araç park...

F5HABER F5HABER
Belediyenin deposundaki Atatürk heykeli tepki topladı

KAYSERİ'nin Felahiye İlçesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'ndan sökülen ve belediye garajındaki çöp konteynerlerinin önüne atılan Atatürk Heykeli'nin görüntüsü tepki topladı. Felahiye Belediye Başkanı AK Partili Vural Coşkun geçen nisan ayında başladıkları meydan düzenlemesi sırasında heykeli vinç ile itinayla yerinden alınarak belediye hizmet binasının arkasında bulunan belediyeye ait araç park garajına aynı titizlikle yerleştirildiğini, art niyetli kişilerin özel kullanım alanlarına izinsiz girildiğini anıtın üzerindeki halı ve kilimleri açarak, etrafında bulunan malzemeleri üzerine atarak kötü görüntü verilmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Coşkun, bu konudaki görüntüleri polise verdiklerini, suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Felahi'ye Cumhuriyet Meydanı'ndaki parka yaklaşık 4 yıl önce dönemin Belediye Başkanı CHP'li İsmet Gürsel Kısır tarafından yaptırılan Atatürk'ün at üzerindeki heykeli, mevcut Felahiye Belediye'sinin meydan düzenleme çalışmaları kapsamında söküldü. Heykelin, belediye hizmet binasının arkasında bulunan ve otopark olarak kullanılan yerde atıl vaziyette durmasına tepki gösteren bazı kişiler, sosyal medyada "Bu tablo Felahiye'ye yakışmıyor" paylaşımları ile tepki gösterdi.

Heykeli 4 yıl kadar önce kendilerinin yaptırdığını ve Cumhuriyet Meydanı'nda törenlerin de yapıldığını ifade eden Felahiye eski Belediye Başkanı İsmet Gürsel Kısır da bu duruma tepki gösterdi. Heykelin yaklaşık 1 aydır atıl halde olduğunu öğrendiğini belirten Kısır, şöyle dedi:

"Felahiyeli kardeşlerimiz sosyal medyadan paylaşınca ben de şaşırdım. Bu tablo Felahiyemiz'e yakışmıyor. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, anlamlı gün. Bu anlamlı günde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anarken, bu saygısızlığa göz yumulamaz. Tuvalete dahi yer bulanlar, 2 metrekarelik heykele yer bulamadı da çöpe mi attı? Yazıklar olsun, yapanları kınıyorum. Meydandaki 50 yıllık ağaçları da kestiler ve meydanı taş yığınına çevirdiler. Eğer Atatürk olmasaydı ne olurdu? Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı, bugün Ata'ya saygısızlık yapanlar da olmazdı. Bu memlekette ezan okunmazdı, onlar ibadetlerini yapamaz, yaşamlarını bu kadar rahat sürdüremezlerdi. Felahiye'de bu saygısızlığı yapanları kamuoyuna havale ediyorum. Vatandaşın vicdanına havale ediyorum."

Felahiye'nin AK Partili Belediye Başkanı Vural Coşkun ise kendilerini savundu. Felahiye Belediyesi tarafından Nisan ayı tarihi itibariyle meydan düzenlemesine başladıklarını belirten Coşkun, şunları söyledi:

"Bu esnada meydanda bulunan Atatürk Heykeli vinç yardımıyla itinayla yerinden alınarak belediye hizmet binasının arkasında bulunan Belediyemize ait olan araç park garajına aynı titizlikle yerleştirilmiştir. Hasar görmemesi için Halı ve kilimlerle düzenlice sarılmıştır. Meydan düzenlemesinde Atatürk anıtına yakışır bir protokol alanı yapılmaktadır. Meydanımız yüzde 90 oranında tamamlanmış olup, kurumumuzca müteahhitler ile anlaşılmış, önümüzdeki hafta içerisinde yapacağımız törenle Atatürk heykeli yerleştirilecektir. Ancak, hafta sonunda art niyetli kişilerce Belediyemize ait özel kullanım alanımıza izinsiz girilerek, üzerindeki halı ve kilimleri açarak, etrafında bulunan malzemeleri üzerine atarak kötü görüntü verilmeye çalışılmış olup, daha sonra resimlenerek servis edilmiştir. Bu görüntüler, Belediye güvenlik kameralarınca kayıt edilmiş olup, görüntüler emniyet amirliğine iletilerek, görüntülerdeki kişi ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamera görüntüleri soruşturmanın tamamlanması ardından sitemizde paylaşılacaktır. Ulu Önder Atatürk'e saygısızca yapılan saldırıyı esef ile kınıyor, Bu saygısızlığı yapanların da kanun önünde gerekli cezalarını almasını istiyor, takdiri siz değerli halkımıza bırakıyoruz."

(DHA - Cafer ZENGİN)
SONRAKİ HABER