için kaldı

HDP'li Bilgen: Bu fotoğraf güvenlik zaafı olduğunu göstermeye yetmiyor mu?

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, İstanbul Ortaköy'de, yeni yılın ilk saatlerinde, bir gece kulübünde yaşanan terör saldırısında güvenlik zafiyeti olduğunu ileri sürerek, "25 bin polise kadar korumalar arttırılmasına rağmen Reina'ya bir 1 polis düşmüş ki biri içeri giriyor tarıyor onlarca kişiyi öldürüyor sonra çekip gidiyor. Taksim'de selfie yapmasaydı resimlerine muhtemelen ulaşma imkanı olmayacaktı....

F5HABER F5HABER
HDP'li Bilgen: Bu fotoğraf güvenlik zaafı olduğunu göstermeye yetmiyor mu?

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, İstanbul Ortaköy'de, yeni yılın ilk saatlerinde, bir gece kulübünde yaşanan terör saldırısında güvenlik zafiyeti olduğunu ileri sürerek, "25 bin polise kadar korumalar arttırılmasına rağmen Reina'ya bir 1 polis düşmüş ki biri içeri giriyor tarıyor onlarca kişiyi öldürüyor sonra çekip gidiyor. Taksim'de selfie yapmasaydı resimlerine muhtemelen ulaşma imkanı olmayacaktı. Bu fotoğraf güvenlik zaafı olduğunu göstermeye yetmiyor mu?" dedi.

HDP Sözcüsü Bilgen, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgen, Reina'da yaşanan terör saldırısına ilişkin şöyle konuştu: "Nasıl 15 Temmuz kirli ittifakın bedeli olarak bombaların yağmasına neden olduysa Suriye'deki kirli ittifakın sonucu da Suruç'tur, gar katliamıdır ve yılbaşı gecesi yaşanan utanç tablosudur. Cumhurbaşkanı yurtdışında saldırı olduğunda sizin istihbarat örgütleriniz ne yapıyor diyor. Polisiniz Ankara'da bir ülkenin büyükelçisin öldürüyor, orada bu polisin sağ ele geçirilmesin bile sağlayamıyorsunuz ya da sağlamıyorsunuz. Yaralı ve yerde olduğu halde güya büyükelçi bir an önce kurtarılsın ya da canlı bomba ihtimali yüzünden orada infaz ediliyor. Fail infaz edilerek deliller ortadan kaldırılıyor. 25 bin polise kadar korumalar arttırılmasına rağmen Reina'ya bir 1 polis düşmüş ki biri içeri giriyor tarıyor onlarca kişiyi öldürüyor sonra çekip gidiyor. Taksim'de selfie yapmasaydı resimlerine muhtemelen ulaşma imkanı olmayacaktı. Bu fotoğraf güvenlik zaafı olduğunu göstermeye yetmiyor mu? Eğer Suruç'taki acıyı, Gar'daki acıyı hissedebilseydi. 7 Haziran öncesi gerçekleşen saldırı sonrası gerekli tedbirler alınsaydı, uyarılarımız dikkate alınsaydı, bu acılar yaşanmazdı. Roboski için ölü diyenler, Suruç için ölü diyenler şehitliği sadece bazılarına layık görüyorlar. Ne olursa olsun bu ikircikli tavrı terk etmedikçe Türkiye'ye huzur gelmeyecektir"



"KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKALIM"

(DHA - Ümit KOZAN-Nursima KESKİN)
SONRAKİ HABER