30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü KKTC’de kutlandı

F5HABER F5HABER
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü KKTC’de kutlandı



Türkiye topraklarının 1922 yılında işgal birliklerinden geri alınması ve Dumlupınar'da büyük önder Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 93'üncü yıldönümü dolayısıyla KKTC'de tören düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün kutlandığı etkinlikler kapsamında, Başkent Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda resmigeçit töreni yapıldı. Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başladı. Ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt eşliğinde tören birliklerini denetleyerek, halkın ve silahlı kuvvetlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Tören, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Kurmay Binbaşı İlhan Uzungöz'ün konuşmasının ardından resmigeçitle tamamlandı.

UZUNGÖZ: “MAKUS TALİHİN DÖNÜM NOKTASI”

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına törende bir konuşma yapan Kurmay Binbaşı İlhan Uzungöz, Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından doğrudan yönetildiği için “Başkomutan Muharebesi” de denilen muharebe ile ilgili Atatürk'ün “ Bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir” ifadelerini kullandığını anımsattı. Uzungöz, “(Söz konusu mücadele ile) Türk milleti istiklal ve hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ispat etmiştir... 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin makus talihinin dönüm noktasıdır. Türk milletinin kaderini olduğu kadar dünya kaderinin gidişatını da değiştiren 30 Ağustos zaferi, yüce Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman ordusunun en ağır şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda ise gücünün ve yeteneğinin hiçbir engel tanımayacağını kanıtlamıştır” dedi. Şehitleri rahmet gazileri de şükranla andıklarını belirten Uzungöz, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cumhurbaşkanının halkı ve birlikleri selamlaması

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına törende bir konuşma yapan Kurmay Binbaşı İlhan Uzungöz

resmigeçit töreni genel ve detay

SONRAKİ HABER