için kaldı

O Suriyeli çocuk, mendil satmaya devam edecek

İZMİR Basmane'de mendil satarken müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle esnaf tarafından dövüldüğü öne sürülen Suriyeli Ahmet E. Emniyet'te kendisine şiddet uygulayanları teşhis etti. Polis zanlıların ifadelerini alıp serbest bıraktı. Ailesine teslim edilen Ahmet E.'yi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yaşadığı evde ziyaret etti, aileye yardımda bulundu. Küçük Ahmet ailesine destek...

F5HABER F5HABER
O Suriyeli çocuk, mendil satmaya devam edecek

İZMİR Basmane'de mendil satarken müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle esnaf tarafından dövüldüğü öne sürülen Suriyeli Ahmet E. Emniyet'te kendisine şiddet uygulayanları teşhis etti. Polis zanlıların ifadelerini alıp serbest bıraktı. Ailesine teslim edilen Ahmet E.'yi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yaşadığı evde ziyaret etti, aileye yardımda bulundu. Küçük Ahmet ailesine destek için mendil satmaya devam edeceğini söyledi.

Bayramın ikinci günü yaşanan olayın ardından kayıplara karışan Ahmet E.'yi polis dün bulup Çocukları Koruma Şubesi'ne getirdi ve psikolog, tercüman ve sosyal hizmet uzmanları eşliğinde ifadesini aldı. Ahmet E. kendisini dövdüğü öne sürülen kişileri de teşhis etti. Polis olaya karışanların ifadelerini alıp dosyayı Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Olaya karışan E.P. ve S.E. ifade verdikten sonra serbest kaldı. 14 yaşındaki Ahmet E. de Basmane semtinde her tarafı dökülen eve, annesi ve kardeşlerinin yanına döndü.

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican beraberindeki heyetle birlikte Ahmet'in ailesinin Konak Etiler Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. 2 oda evde akrabalarıyla birlikte 12 kişi yaşayan aileye erzak yardımı yapan Delican, çocuklara da oyuncak armağan etti. Ahmet'in sattığı mendillerden de alan Delican kalp hastası olduğunu öğrendiği anne Usan Abdullah'ın ameliyatını da üstlendi.

Küçük Ahmet ziyarette yaşadıklarını da anlattı. Ahmet, “Ben orada oturanlara mendil satıyordum. Uzaklaştırmak istediler ve hemen tokat attılar. İçeriden birkaç kişi daha geldi. Yere düştüm, burnum kanadı. Bir tanesi yerdeyken karnıma tekme attı. Çok korktum. Mendil satmaya devam edeceğim çünkü ailemin ihtiyacı var" dedi. Baba Abdul Abdullah ise olaya karışan esnafın basına yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Abdul Abdullah iddia edildiği gibi bir kavga ayırma durumu olmadığı ifade ederek, “Kimse kendi arasında kavga etmiyordu. İşyerinde bulunanlar oğluma saldırmış. Oradaki Suriyeliler ellerinden almış, bize onlar anlattı" diye konuştu. Anne Usan Abdullah ise çocuklarını hiçbir zaman çalıştırmak istemediklerini ancak buna mecbur olduklarını söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, “Birkaç densizin yaptığı hareketin tüm İzmir'e mal edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Bu kişiler kanunlar çerçevesinde gereken cezayı alacaklardır. Ahmet ve ailesi ülkemizde misafirimizdir. Devletimizin makamları kendilerine sahip çıkmıştır. Bu küçücük yavrumuza kalkan eller kırılsın. Yapılan asla kabul edilemez. Biz bundan sonra tüm Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktığımız gibi, elim olayda esnaf tarafından darp edilen Ahmet'e de sahip çıkacağız. Onu sürekli belirli aralıklarla evinde ziyarete gideceğiz. Ailesinin yanında olacağız. Yaşadığı bu kötü olayı bir nebze de olsa unutabilmesi adına Ahmet'i ve kardeşlerini en kısa süre içerisinde Aqua Park'a götürmeyi planlıyoruz. Gönüllerince eğlenebilmelerini ve yaşadıkları bu kötü olayı unutması adına yardımcı olmak istiyoruz. Ahmet'in okuyup güzel bir gelecek elde edebilmesi için bizler ona destek olacağız. O da okuyup ileride ülkesine daha iyi hizmet edecektir" dedi.

SONRAKİ HABER