"Zalimlere zamanı gelince cezasını vereceğiz"

Bakan Eroğlu,Türk Kızılayı iş birliğiyle Suriye'deki mazlumlara yardımcı olmak için başlattıkları kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek "Allah bütün milletimizden razı olsun. Bu zalimlere zamanı gelince cezasını vereceğiz" dedi.

F5HABER F5HABER
"Zalimlere zamanı gelince cezasını vereceğiz"

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı ile Suriye'deki mazlumlara yardım eli uzatmak için "Suriye acil yardımınızı bekliyor" kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Dün gece Halep'teki zulmü haber alınca yüreğinin burkulduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "Ne yapabiliriz, elimizden geldiği kadar gayret ediyoruz. Ya harbe girmemiz lazım veyahut da başka şekilde yardım elini uzatmamız gerekir." diye konuştu.

Türkiye'nin birinci adım olarak mazlumlara yardım elini uzatması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Evi yakılan, yıkılan, harabe haline gelen, biliyorsunuz hastane yok, hastaneye gidemediği için sokakta ölen, çocuğunun ölüsünü görüp, gömen ve yetim kalan yavruları gördükçe yüreğimiz burkuluyor. Çünkü bizim milletimiz vicdan sahibi bir millettir, mazlumlara yardım etmeyi kendisine bir vazife bilir, bu dinimizin bir gereğidir." ifadesini kullandı.

Kampanyaya çok fazla kişinin destek verdiğini aktaran Bakan Eroğlu, "Milletimiz hakikaten çok fedakar ve vefakar" diyerek, 3 milyon mülteciyi ülkesinde barındıran başka bir ülkenin olmadığına dikkati çekti.

Eroğlu, kampanyaya destek olan bakanlık personeline de teşekkür etti.

"O silahlar kendilerine dönecek"

Türkiye'de yaşayan vatandaşların mültecilerle ekmeğini paylaştığını kaydeden Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz kendimizi onların yerine koyuyoruz. Bu bakımdan bütün milletimize şükran borcumuz var, milletimize gönülden teşekkür ediyorum, bu insanlara yardım elini uzattı, ekmeğini paylaştı, evini paylaştı. Allah bütün milletimizden razı olsun. Cenab-ı Allah bu mazlum halka sabırlar ihsan etsin, bir an önce bu zulümden kurtulmalarını nasip etsin. Zalimlere de Cenab-ı Allah gereken cezayı versin. Biz de bu zalimlere zamanı gelince cezasını vereceğiz. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın, çünkü biz büyük bir milletiz. Irak, Suriye bizim gönül coğrafyamız. Sınırlarımız cetvelle çizilmiş ama gönül sınırlarımız cetvelle çizilemez. Dolayısıyla elimizden geldiği kadar buraya yardımcı olacağız."

Eroğlu, "Rabbim'den niyazımız odur ki terör örgütlerini maşa olarak kullanan ülkeleri de tarih sahnesinden silsin. Bu terörü beslediler, bir gün gelecek o silahlar kendilerine dönecektir, buna yürekten inanıyorum." dedi.

Suriye'deki mazlumlara yardımcı olmak isteyen vatandaşların, tüm GSM operatörlerinden 2868'e "ORMANSU" yazıp kısa mesaj attıklarında 10 liralık destek verebilecekleri veya Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi'nin "TR80 0001 0025 3200 0028 6852 09" numaralı Türk lirası hesabına "ORMANSU" açıklaması ile yardımlarını yatırabilecekleri bildirildi.

SONRAKİ HABER