Avrupa Omurga Derneği konferansına Türk doktorlar damgasını vurdu (Özel Haber)

DANİMARKA'NIN başkenti Kopenhag'daki Bella Center Kongre Merkezinde düzenlenen Avrupa Omurga Derneği konferansına Türk doktorlar damgasını vurdu. Derneğin başkanlığını geçtiğimiz yıl devralan Haluk Berk ve Türkiye'den gelen, beyin ve ortopedi cerrahları, Türk firmaları büyük ilgi gördüler. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı konferansta hasta güvenliği, yeni...

F5HABER F5HABER
Avrupa Omurga Derneği konferansına Türk doktorlar damgasını vurdu (Özel Haber)

DANİMARKA'NIN başkenti Kopenhag'daki Bella Center Kongre Merkezinde düzenlenen Avrupa Omurga Derneği konferansına Türk doktorlar damgasını vurdu. Derneğin başkanlığını geçtiğimiz yıl devralan Haluk Berk ve Türkiye'den gelen, beyin ve ortopedi cerrahları, Türk firmaları büyük ilgi gördüler. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı konferansta hasta güvenliği, yeni teknoloji, omurgada oluşan bozukluklar, tümörleri, enfeksiyonları gibi konular ele alınıyor. Konferans binasındaki fuarda 4 Türk firması da, omurga ve beyin cerrahında kullanılan ürünlerini sergiliyorlar. Konferansın açılışını bir basın toplantısı ile yapan 9 Eylül Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalından Haluk Berg, DHA'ya yaptığı açıklamada “Bu konferans hem hastalarımız hem de Türkiye açısından çok önemli. Örneğin, başkanının bir Türk olması da ayrıca önemli. Çünkü ilk kez bir Türk başkanlık seviyesine yükseldi. Burada edindiğimiz bilgileri, Avrupalı ve Asyalı arkadaşlarımızın bilgilerini, hastalarımıza daha iyi tedavi hizmeti sunmak için ülkemize götürüyoruz. Avrupa Omurga Derneği, yaklaşık 20 yıl önce iki ayrı derneğin birleşmesi ile kuruldu. 2006'da Türkiye'de meslektaşım Murat Hancı ile İstanbul'da gerçekleştirdik bugün Kopenhag'dayız. Derneğimize artan bir katılım var. Türkiye'den, Dünyanın neredeyse her yerinden, omurga üzerinde çalışan, omurgaya gönül vermiş, doktorlar, temel bilimciler, araştırmacılar, endüstri bu konferansta buluşuyor. Göstermiş olduğumuz çalışmalar belirli bir yere gelmemizi sağladı. Türkiye üye sayısı açısından İngiltere ve Almanya'dan sonra üçüncü sıraya yerleşti. Bu yıl 32 yeni Türk arkadaşımızı yarınki genel kurulda kabul edip sertifika vereceğiz. Birçok alanda Türk meslektaşlarımız önemli çalışmalar yürütüyor. Bunun sonunda Türkiye'den gelen omurga uzmanlarına belirli bir yol açılıyor. Akademik olarak da Türkiye'den gelen bilimsel çalışmalar ciddi bir şekilde ses getiriyor. Omurga biliminde Türkiye belirli bir yere sahip. Bu konferans dünyanın en iyi omurga uzmanlarını bir araya getiriyor. Çünkü sorunlarımız, amaçlarımız ve hedeflerimiz ortak” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK YARARLI

Konferansa Bursa'dan katılan Özel Anadolu Hastanesi doktorlarından beyin cerrahı Dr.Osman Yaman, dünyaca tanınan Omurga Derneğinin toplantısına yeni gelişmeler, teknikler ve sunumlarla bilgi edinmeye geldiklerini belirterek “Konferansa edindiğimiz bilgilerle Türkiye daha büyük başarılara imza atmak için katıldık. Türkiye, Dünyada en çok beyin cerrahının bulunduğu bir ülke. Birçok ülkeden beyin ve omurga cerrahisi açısından çok büyük potansiyelde insan Türkiye'ye geliyor. Bu hem tecrübe ve başarı açısından hem de ekonomiye katkısı açısından Türkiye'ye çok yararlı. Tıbbi malzeme konusunda Türkiye'de olmayanları ülkemize götürme, olanları da burada tanıtma yararı var bu toplantıların. Türk firmalarının burada temsil edilmesi çok güzel” dedi.

TÜRK FİRMALAR MEMNUN

Konferans binasında Dünya'nın dev firmaları arasında yerine almayı başararak ürünlerini sergileyen Türk Firmaları Norm, BMT Calsis, Tria Spine ve Meditech şirketleri de büyük ilgi gördü. Meditech Firması Yurtdışı Satış temsilcisi Koray Onur, beyin cerrahı alanında en önemli ve en büyük fuarda ürünlerini tanıttıklarını belirterek “Ürünlerimizle artık yurtdışındaki firmalarla rekabet edebilecek durumdayız. Onun için buradayız. Beyin cerrahında en sık kullanılan malzemelerden üretiyoruz. Türkiye bu konuda çok ilerlemiş durumda. Kimseyle farkımız yok” dedi. Tria Spine firması Genel Müdürü Kamil Bal, her sene değişik ülkelerde yapılan toplantıya 4 yıldan beri katıldıklarını belirterek “Biz omurga implantları üretiyoruz. Bu alanda 16 yıllık bir tecrübemiz var. Şu anda ürünlerimizi uluslararası alanda sergilemeye başladık. İlgi çok iyi, sayıca az olmamıza rağmen Türkiye'den 4 firma olması çok iyi. BMT Firması yöneticisi Dr. Hünkar Kutlu, biomateryaller ürettiklerini ve artık ürünlerini Avrupa pazarına taşımak istediklerini belirterek, toplantı binasında düzenlenen fuarın çok yararlı olduğunu söylerken, Norm Firması Satış Koordinatörü Umut Ocak da Avrupa Omurga Derneği'nin toplantılarına her yıl katıldıklarını belirterek “Özellikle yeni geliştirdiğimiz ürünleri Avrupa ve ABD piyasasına sunarken burada da tanıtımını yapıyoruz. Şu anda 26 ülkeye ihracatımızı yapıyoruz. Burada yeni müşteriler kazanma ve ürünlerimizi tanıtmak açısından büyük kazanımlar elde ediyoruz. Türkiye'ye baktığımız zaman Tıp alanında Avrupa ile yarışacak hatta bazı alanlarda geçer durumda olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

SONRAKİ HABER