için kaldı

Meclis Başkanı Yılmaz: "Coğrafyamız kaderimizdir"

Cumhurbaşkanı Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz," Son zamanlarda ülkemizin bu zor döneminde bu tür etkinliklerinin yapılmamasını düşünen kardeşlerimiz oluyordur. Zor günlerde daha çok birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Daha güçlü olmak içinde birlik içinde olmamız lazım. Birlikten kuvvet doğar derler. Güçlü olmak için millet olarak bir olmak, beraber olmak...

F5HABER F5HABER
Meclis Başkanı Yılmaz: "Coğrafyamız kaderimizdir"

Cumhurbaşkanı Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz," Son zamanlarda ülkemizin bu zor döneminde bu tür etkinliklerinin yapılmamasını düşünen kardeşlerimiz oluyordur. Zor günlerde daha çok birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Daha güçlü olmak içinde birlik içinde olmamız lazım. Birlikten kuvvet doğar derler. Güçlü olmak için millet olarak bir olmak, beraber olmak gerekir" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, 51'inci Ahmet Ayık Karakucak ve Bal Festivali'ne katılmak üzere Ankara'dan karayolu ile Sivas'ın Doğanşar ilçesine geldi. Yılmaz'ı ilçe girişinde Sivas Valisi Alim Barut, Doğanşar Belediye Başkanı Oktay Necdet Karaman, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve vatandaşlar karşıladı. Yılmaz, karşılamanın ardından beraberindekiler ile birlikte festivalin yapılacağı ilçe stadyumuna geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan festivalde konuşan TBMM Başkanı Yılmaz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Son zamanlarda ülkemizin bu zor döneminde bu tür etkinliklerin yapılmamasını düşünen kardeşlerimde oluyordur. Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım. Daha güçlü olmak içinde birlik içinde olmamız lazım. Birlikten kuvvet doğar derler. Güçlü olmak için millet olarak bir olmak, beraber olmak gerekir. Birlik ve beraberliğimizi ve aramızdaki muhabbeti artıran etkinliklere bugünlerde daha çok önem vermeliyiz. Biz bir ve beraber oldukça güçlü oldukça bu ülke üzerine plan kuranların planını boşa çıkartacağız. Hesap yapanların hesabını bozacağız. Ama bununu için tek şartımız birliğimiz ve beraberliğimizi devam ettirmemizdir" dedi.

"COĞRAFYAMIZ KADERİMİZDİR"

Yılmaz, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Coğrafyamız kaderimizdir. Yaşadığımız bu coğrafyaya sahip olmanın bir bedeli var. Biz bu bedeli Malazgirt'ten bu yana şehitlerle gazilerle ödüyoruz. Allah onların hepsinden de razı olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Minnetle borcumuzu ifade ediyorum ve hayırla yad ediyorum. Ama bilin ki bundan sonrada bu toprakları, 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır' düsturuyla her zaman can vermek isteyenlerde olacaktır. Gün safları sıklaştırma günü, gün ayrılığa düşmeden birlik günü geleneklerimizi yaşatmak, bizden sonra gelecek nesillere aktarmak birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi bizden sonra gelecek olanlara teslim etmek bizim en gerekli vazifemizdir" diye konuştu.

"TEK BAYRAK ALTINDA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ"

Yaptıklarımızla yetinmeyeceğiz. Bugüne ne kadar ne kadar çalışırsak çalışalım yarın dana çok çalışacağız diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir önceki günün hesabını tutmadan ileri bakacağız. Ve geçmişle kavga etmeyeceğiz. Bu millete nasıl daha çok hizmet edebiliriz diye düşüneceğiz. Görevimizin, vaktimizden fazla olduğunun bilincindeyiz. Çok çalışacağız. Ancak yorulmayacağız. İş bizden el çekmedikçe, biz işten el çekmeyeceğiz. Ahdimize, sözümüze ve vaadimize vefa göstereceğiz. Gelecek nesillere tek vatan üstünde tek bayrak altında tek millet olarak güçlü ve refah içinde aydınlık bir Türkiye bırakacağız. Hep birlikte bir olursak beraber olursak geçmişimizden daha parlak bir geleceği birlikte inşa edebiliriz."

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Yılmaz'a, Eski Dünya Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Ahmet Ayık plaket takdim etti. Festival güreş ağalığına ise Meclis Başkanı Yılmaz'ın girdiği pazarlıkta 58 bin Türk Lirası veren Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz seçildi.

Daha sonra Yılmaz, güreş müsabakalarından dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti. Müsabakaları çeşitli illerden yaklaşık 250 güreşçi katıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER