için kaldı

Darbe Komisyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğünde

TBMM Darbe Komisyonu Heyeti, incelemelerde bulunmak üzere geldiği İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde basın açıklaması yaptı. Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, "Siyasi tarihimiz gerçekten darbelerle ve darbe girişimleriyle doldu ama 15 Temmuz siyasi tarihimiz açısından tarihin tersine döndürüldüğü bir tarih" dedi.

F5HABER F5HABER
Darbe Komisyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğünde

TBMM Darbe Komisyonu Heyeti, incelemelerde bulunmak üzere geldiği İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde basın açıklaması yaptı. Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, "Siyasi tarihimiz gerçekten darbelerle ve darbe girişimleriyle doldu ama 15 Temmuz siyasi tarihimiz açısından tarihin tersine döndürüldüğü bir tarih" dedi.

TBMM Darbe Komisyonu Heyeti incelemelerde bulunmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne geldi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İl Emniyet Müdürü Başkan Yardımcısı Sinan Kökten'in komisyon üyelerini kapıda karşılamasının ardından heyet, Çalışkan'ın makamına geçti. Emniyet Müdürlüğünde incelemelerde bulunan ve gerekli bilgileri alan Darbe Komisyonu Heyeti Başkanı Reşat Petek, basın açıklaması yaptı.

"15 TEMMUZ SİYASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN TARİHİN TERSİNE DÖNDÜRÜLDÜĞÜ BİR TARİH"

TBMM Darbe Komisyonu Heyeti Başkanı Reşat Petek, "Türk milletinin şerefli evlatları, gerek silahlı kuvvetler içindeki vatanına milletine, seçilmiş siyasi otoriteye bağlı kahraman askerlerimiz, gerek emniyet güçlerimiz içindeki yine bayrağına, milletine bağlı polislerimiz o gün üzerlerine düşen görevi milletimizle birlikte kahramanca yerine getirdiler. Siyasi tarihimiz gerçekten darbelerle ve darbe girişimleriyle doldu ama 15 Temmuz siyasi tarihimiz açısından tarihin tersine döndürüldüğü bir tarih. İlk andan itibaren askeri hiyerarşi içinde bir girişim olmadığı vurgulandı. Yani bir cuntanın Fetullahçı Terör Örgütü'nün girişimde bulunduğu vurgulandı. Darbenin cunta olarak, hiyerarşi olarak yapılması da demokrasilerde asla kabul edilemez. Darbe teşebbüsü bir ihanettir bu bakımdan 15 Temmuz tarihi bir dönüm noktası. Milletimiz minarelerdeki selalarıyla, medyamızın iletişimi hızla sağlamasıyla bir bütün olarak darbe girişimi püskürtülmüştür" dedi.

"FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARIYLA DA MÜCADELEYİ DEVLETİMİZ HUKUK KURALLARI İÇİNDE YAPMAKTADIR"

Darbe Komisyonuna gerekli bilgileri veren emniyet güçlerine teşekkür eden Petek, "Bu Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarıyla da mücadeleyi devletimiz hukuk kuralları içinde yapmaktadır. Fransız Delegasyonu TBMM'yi ziyaretinde şöyle bir soru yöneltti: 'Bizde de olağanüstü hal var ama biz sizinki gibi katı uygulamıyoruz' diyerek hem eleştirdi hem bir soru sordu. Biz de 'Türkiye'de teröristlerin yaptığı saldırıların onda biri yirmide biri Fransa'da olduğu zaman siz 6 ay olağanüstü hal ilan ettiniz biz milletin kalbine TBMM bombalanıncaya kadar olağanüstü hal bile ilan etmedik' Bize hukuk öğretmeye, ders vermeye yetkili sanan bu şahıslar önce kendi evlerinin içine baktıklarında hukukun nasıl ihlal edildiğini görmeleri gerekiyor" diye konuştu.

"POLİS TEŞKİLATININ ALTINDA BÜYÜYEN BİR KİŞİNİN POLİSE HAİN DEMESİ KADAR ZOR BİR ŞEY YOK"

Darbe gecesi yaşananları anlatan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise, "Burada o gece için önemli bir kaç nokta var. Bir tanesi İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün bir odasının ele geçirilmesi bizim bütün şevkimizi kırar. Bir tane asker İstanbul Emniyet Müdürü sen orada konuşuyorsun ama biz şuan Vatan'dayız dediği an bizim şevkimiz kırılır. O yüzden çok önemliydi, ikincisi polise 'hain' demek polisin ekmeğini yiyerek Polis teşkilatının altında büyüyen bir kişinin polise hain demesi kadar zor bir şey yok. Ama bir tane hain o gün tankın içerisinden çıkarılarak Emniyet Müdürlüğü rütbesine kadar gelmiş bir hain dışında o gün çok şükür bizi üzen bir şey olmadı. En üst seviyede bir emniyet müdürü sadece o tankın içine girip asker üniformasıyla giriyor sonra üniformayı değiştiriyor. O gün için en önemli şeylerden biri o kişinin bizden olmadığını arkadaşlara iletmemizi söylüyoruz. O bizim moralimizi bozabilirdi. Diğer bir konu binamızın ortasına helikopterle inmeye çalıştılar. Arkadaşlar ellerindeki bütün silahlarla cevap verdiler. Bu manada Vatan bizim için çok önemliydi, arkadaşlar içine değil yanına bile yakınlaştırmadılar, vatandaş etten duvar oldu" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER