Eski istihbarat şefine darbe girişiminden tutuklama

Batı Afrika ülkesi Mali'de geçen yılki darbe sonrası kurulan geçiş hükümetinde istihbarat biriminin başına getirilen ancak 24 Mayıs'taki 2'nci darbe sonrası görevden alınan Kassoum Goita'nın darbe girişimi suçlamasıyla tutuklandığı kaydedildi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Eski istihbarat şefine darbe girişiminden tutuklama

Bamako Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Goita'nın "cinayete teşebbüs, hükümete komplo kurmak ve darbe girişiminde bulunmakla" suçlandığı belirtildi.

Açıklamada Goita hakkında açılan davada üst düzey asker ve polislerin olduğu da kaydedildi.

Albay Goita, 18 Ağustos 2020'de İbrahim Boubacar Keita'nın devrildiği darbeyi yapan grubun içinde yer alıyordu.

Goita, bu darbenin ardından kurulan geçiş hükümetinde istihbarat biriminin başına getirilmiş ancak 24 Mayıs'ta yapılan 2'nci darbede görevden alınmıştı.

Ağustos 2020'deki darbenin de arkasındaki isim olan Albay Assimi Goita, 24 Mayıs'taki kabine değişikliğinin usullere uygun olmadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Bah N'daw ve Başbakan Moctar Ouane'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin gözaltına alınması emrini vermişti.

Goita, 7 Haziran'da düzenlenen resmi törenle yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine resmen başlamış, başbakanlık görevine de Choguel Maiga'yı getirmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER