için kaldı

Tiflis İpekyolu Forumu başladı

Tiflis İpekyolu Forumu, Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tiflis İpekyolu Forumu başladı

Tiflis'teki Opera ve Bale Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen forumun açılışına Gakharia ve Turhan'ın yanı sıra Özbekistan ile Ermenistan'ın başbakan yardımcıları, bakanlar, iş adamları ve diplomatlar da katıldı. Forumda, 60 ülkeden 2 binden fazla katılımcı yer aldı. Forumun açılışında konuşan Gürcistan Başbakanı Gakharia, Tiflis İpekyolu Forumu'nun düzenlenmesi ve çeşitli ülkelerden üst düzey katılımcıları burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gakharia, Gürcistan'nın tarihi İpekyolu'nun geliştirilmesinde hep önemli rol üstlendiğini belirterek, Gürcistan'ın, Çin tarafından ilan edilen "Tek Kuşak Tek Yol" girişimini desteklediğini, yeni İpekyolu'nun orta koridorunun geliştirilmesine katkı sağlamaya devam ettiğini söyledi.

Ülkesinin, Asya ile Avrupa arasında ulaştırma açısından bir köprü görevinde bulunduğunu ifade eden Gakharia, burada Türkiye ve Azerbaycan ile iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun son derece önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER