e-Portfolyo ile öğrenciler yakından izlenecek

2023 Eğitim Vizyonu’nun en önemli hedeflerinden biri daha hayata geçiyor. Öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif yetenek ve kazanımlarının dijital ortamda izlenerek, değerlendirme ve yönlendirme süreçlerine kaynaklık edeceği e-Portfolyo projesinin detayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. e-Portfolyo ile tüm öğrenciler, erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar takip edilecek, değerlendirilecek. Bu bilgiler ışığında ilgi ve yeteneklerini geliştirmek, onları doğru yönlendirmek mümkün olacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
e-Portfolyo ile öğrenciler yakından izlenecek

Bakan Selçuk, projeyle ilgili şunları söyledi:

“e-Portfolyo çok sayıda karmaşık veriyi ‘daha anlamlı’ hale getiriyor. Çocuğun okul içinde ve dışındaki başarılarının bütünsel şekilde dosyalandığı portfolyolar, gelişimsel ihtiyaçları da gösteriyor ve her çocuğa yapılacak rehberlik için doğru çerçeveyi sunuyor. Çocuğun tüm okul yaşamında aldığı sonuçlar, elde ettiği başarılar, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda katkılarından oluşan ürün dosyası e-Portfolyoda oluyor. Ulusal ve uluslararası projelere katılımları, öğrencinin kendini tanıttığı bir bölüm, okuduğu kitapların adları ve sayfa sayıları ile bu bilgilerin grafiksel analizleri de bulunuyor.

e-Portfolyo çalışmasıyla, öğrencinin ilgi ve merakı yıllara yayılan bir süreçle izleniyor. Bu da bir sonraki eğitim kademesinde yapılacak tercihlerin veriye dayalı yapılmasını sağlıyor. Okul ve okul dışı yaşamın entegrasyonu yine e-Portfolyo ile sağlanıyor. e-Okul sistemine kayıtlı her öğrenci e-Portfolyo sistemine de kayıtlı olmakla birlikte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden e-Portfolyosu’na erişim sağlayabiliyor.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER