Sait Uçar kimdir, nereli? Sait Uçar neden öldü, Sait Uçar'ın hastalığı ne?

Sait Uçar kimdir, nereli? Sait Uçar neden öldü soruları internette aranan konuların başında geliyor. Sanat dünyasını yasa boğan haber. Karadeniz müziğinin usta isimlerinden Sait Uçar hayatını kaybetti. Peki, Sait Uçar kimdir, nereli? Sait Uçar neden öldü, Sait Uçar'ın hastalığı ne? İşte sevilen sanatçının hastalığı ve hayatı hakkında merak edilenler..

POSTA POSTA
Sait Uçar kimdir, nereli? Sait Uçar neden öldü, Sait Uçar'ın hastalığı ne?

Sanat dünyasını yasa boğan ölüm haberi. Karadenizli müzisyen ve kemençe sanatçısı Sait Uçar, bir süredir tedavi gördüğü hastalık sebebiyle hayatını kaybetti.

Sait Uçar’ın menajeri Naz Özcan açıklamada bulunarak "Çınarımız canımız Sait Uçar'ı kaybettik. Mekânı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenleri sabır versin" şeklinde konuştu.

SAİT UÇAR KİMDİR, NERELİ?

Sait Uçar 3 Nisan 1962 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden biri olarak bilinen Uçar, ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy'de tamamlamıştır ve Trabzon Ticaret Lisesi'ni bitirmiştir. İstanbul Radyosu'nda başlayan müzik kariyerini Tütmezdi Bacaları isimli albümünü 1980 senesinde çıkararak sürdürmüştür.

Yetenekli sanatçı Sait Uçar, orta okul sıralarında ilk bestesini yaparken 26 albümünde söz ve müzikler kendisine aittir. Sait Uçar kendi albümlerinin yanında pek çok Karadenizli şarkıcının albümüne de besteleriyle katkı vermiştir.

25 seneden uzun süre profesyonel olarak müzik kariyerini sürdürmekte olan Uçar, Karadeniz müziğinin unutulmaz isimleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır.

SAİT UÇAR NEDEN ÖLDÜ, SAİT UÇAR'IN HASTALIĞI NEYDİ?

Uçar, bir süredir yakalandığı kanser ile mücadele etmekteydi. 2021 yılında da son olarak bir ameliyat geçirmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER