için kaldı

F-35 ile S-400 yan yana geldi

İngiltere, Kıbrıs’taki Ağrotur hava üssüne konuşlandırdığı F-35 savaş uçaklarını Irak ve Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a karşı uçurmaya başladı. Rusya ise Suriye’de konuşlu S-400 ve S-300 füze savunma sistemleriyle bu uçakları takip etme fırsatı buldu. ABD, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi almasına, “Ruslar, F-35 ile ilgili teknoloji casusluğu yapar” diye de itiraz ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
F-35 ile S-400 yan yana geldi

İNGİLTERE, Türkiye gibi üretim ortağı olduğu F-35 savaş uçaklarıyla, S-400 ve S-300 sistemlerinin bulunduğu Suriye semalarında ilk savaş alanı testini gerçekleştirdi. F-35’ler Kıbrıs Rum yönetimindeki Ağrotur hava üssünden havalanırken, 300 km ötedeki Rus hava üssü Hmeymim’de konuşlu S-400 radarları da uçakları takip etme fırsatı yakaladı. ABD, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze sistemi almasına, “Ruslar, F-35’ler ile ilgili teknoloji casusluğu yapar. İkisi bir arada olmaz” diye de karşı çıkıyor.

BİR HAFTADA 12 SORTİ

İngiltere geçen ay Kıbrıs’taki üssüne dikine iniş ve kalkış yapabilen 8 adet F-35-B tipi savaş uçağı gönderdi. Uçaklar, ilk savaş alanı testine Suriye ve Irak semalarında geçen hafta başladı. İngiliz Typhoon tipi uçakların eşliğinde havalanan F-35 filosu bir haftada 12 sorti gerçekleştirdi. Suriye ve Irak’ta DEAŞ hedefleri arayan F-35’ler herhangi bir atış yapmadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER