için kaldı

Binlerce kişiye erken tayin göründü! Sözleşmeli sağlıkçıya da müjde!

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda ele alınan torba teklife eklenen düzenleme ile mecburi çalışma süresi öğretmenler ve din görevlilerinin yanında sağlık çalışanlarında da düşürüldü.

VATAN VATAN
Binlerce kişiye erken tayin göründü! Sözleşmeli sağlıkçıya da müjde!

Öğretmenler ve din görevlilerinden sonra sağlık çalışanlarına da müjde geldi. Yeni düzenleme ile sağlık çalışanlarında 4 artı 2 olan mevzuat 3 artı 1 olarak değiştirildi. Buna göre, Sağlık Bakanlığı’nda çalışan sözleşmeli personelden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde, bulundukları yerdeki kadrolara atanacak. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az 1 yıl daha görev yapacak.   ÖĞRETMENLER İÇİN   Düzenlemeyle sözleşmeli öğretmenlerin başka bir yere atanmaları için doldurmaları gereken süre 4 yıldan 3 yıla, bu sürenin ardından öğretmen kadrolarına atananların aynı yerdeki görev süresi ise 2 yıldan 1 yıla indiriliyor. Sözleşmeli din görevlilerinin de 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacağına yönelik süre, 3 yıla iniyor. 3 yılı tamamlayanlar kadrolara atanacak. Atananlar, aynı yerde en az 2 yıl yerine artık 1 yıl daha görev yapacak. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER