Türk savunma şirketleri dünya listesinde

Türk şirketleri, dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesindeki yerlerini sağlamlaştırdı. ASELSAN 52'nci, STM 85'inci, ROKETSAN 89'uncu sıraya yükseldi, TUSAŞ 69'uncu sırada yer aldı. Listeye bu yıl dahil edilen Çinli firmalar üst sıralardan giriş yaparken, ilk 4 sırada ABD'li şirketler bulunuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk savunma şirketleri dünya listesinde

Dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100"de yer alan Türk şirketleri yerlerini sağlamlaştırdı.

Türk savunma sanayisi şirketleri, son dönemde gösterdikleri gelişme, ortaya koydukları ürünler ve aldıkları sorumluluklarla önemli ekonomik büyüklüklere ulaşıyor. Şirketlerin bu başarısı, uluslararası kıyaslamaların yapılabildiği listelere de yansıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından her yıl bir önceki yılın savunma satışları baz alınarak yayımlanan ve dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul edilen "Defense News Top 100" listesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4 Türk şirketi yer aldı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER