için kaldı

Erciş Belediyesi'ne Kaymakam Mehmetbeyoğlu görevlendirildi

Van'ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, "Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirildi.

VATAN VATAN
Erciş Belediyesi'ne Kaymakam Mehmetbeyoğlu görevlendirildi

Valilikten yapılan açıklamada, HDP'li Erciş Belediye Başkanı  Çetin'in, Van 4 ve 5. Ağır Ceza Mahkemesinde "Silahlı terör örgünütne üye  olma" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandığı  anımsatıldı.   Çetin hakkında ayrıca Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca  "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan soruşturma sürecinin devam  ettiği vurgulanan açıklamada, Çetin'in ilçedeki soruşturma kapsamında gözaltında  bulunduğu kaydedildi.   Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:   Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, hakkında devam eden adli  işlem süreçleri ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/1319  sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde  bulundurularak Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47.  maddelerine istinaden Bakanlığımızın 21 Ekim 2019 tarihli onayı ile geçici bir  tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45'inci maddesi  uyarınca yine Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi kapsamında ErcişKaymakamı Nuri  Mehmetbeyoğlu Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER