‘CHP liderine tepki tweet’i attı, Akşener görevden aldı’

İYİ Parti’de önceki gün yaşanan revizyonun ardından “Akşener partiyi artık kendisi dizayn edecek. İYİ Parti merkez sağa yakınlaştı” yorumları yapılıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘CHP liderine tepki tweet’i attı, Akşener görevden aldı’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 seçimlerine gidilen süreçte Başkanlık Divanı’nda revizyon yaptı. Değişiklikle Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Siyasi İşler Başkanlığı’na getirildi. Teşkilat yönetimi Akşener’e bağlandı.

Parti kurulduğundan bu yana Teşkilat Başkanı olarak görev alan Aydın’ın, ‘Siyasi İşler Başkanı’ olması dikkat çekti. Teşkilat İşleri de doğrudan Genel Başkan Akşener’e bağlandı. Bu değişiklik, “Akşener, partiyi artık kendisi dizayn edecek. Parti teşkilatlarını ilk kez kendine bağlayan genel başkan” şeklinde yorumlanıyor. Akşener’in “partisini bu değişikliklerle birlikte merkez sağ bloğa daha da yakınlaştırdığı” belirtildi.

Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı’nın Kurumsal İlişkiler Başkanı olması da diğer dikkat çekici değişiklik.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER