KKTC'den Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Kıbrıs açıklamalarına tepki

KKTC Başbakan Yardımcısı Özersay, "Yunanistan Başbakanı Miçotakis yasa dışı bir faaliyet veya eylem arıyorsa Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz bölgesinde Kıbrıslı Türklerin haklarını gasp ederek attıkları adımlara bakmasını tavsiye ederim." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KKTC'den Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Kıbrıs açıklamalarına tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in, Güney Kıbrıs ziyaretinde son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Miçotakis'in ziyaretinde, "Yunanistan'ın stratejik hedefinin buradaki Türk askerinin sözde işgalini sona erdirmek ve ortadan kaldırmak olduğunu" söylediğini hatırlatan Özersay, şöyle devam etti:

"Bir kere 21'inci yüzyılda arkaik ve çağ dışı düşüncelerini bir an önce bir kenara bırakmalarını tavsiye ediyorum ve kendilerine öneriyorum. Burada Türk askerinin varlığına neden olanın, Yunanistan'ın bizzat kendisinin 15 Temmuz 1974 tarihinde bu Ada'da gerçekleştirdiği darbe olduğunu, Yunanistan'ın bizzat kendisinin bir işgal girişimine karşı Türk askerinin buraya geldiğini, kimseye unutturmaya haklarının bulunmadığını kendisine hatırlatırım. Türk askerinin buradaki varlığı, Yunanistan'ın darbe girişimi ve işgal girişimi sonucundadır, onun bir ürünüdür. Bunu hiç unutmamasını kendisine tavsiye ederim."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER