için kaldı

'Gazze'deki yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz'

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin yapılan açıklamada, "Gazze’de 11 Kasım'dan bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz." denildi.

F5HABER F5HABER
'Gazze'deki yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz'

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığınca, Gazze'de 11 Kasım'dan bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyulduğu bildirildi.

  • İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
  • İsrail jetleri El Aksa televizyonunu vurdu
  • 'Gazze'deki gerilim bir an önce engellenmeli'
  • 'Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulsun'
  • İsrail'in güneyinde korku ve panik hakim
  • BM'den İsrail ve Filistin'e Gazze'de itidal çağrısı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Gazze’de 11 Kasım'dan bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz. Uluslararası toplumu İsrail'in masum sivillerin hayatlarını hiçe sayan saldırılarının sona erdirilmesi için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gerginliğin fitilini ateşleyen olay pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze'ye sızması oldu. Gazze'nin 3 kilometre kadar içerisine sızan İsrail askerlerinin Hamas'a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit oldu, 1 İsrail askeri öldürüldü.

Olaydan bir gün sonra Hamas ve İslami Cihad'ın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında bir İsrail askeri ağır yaralandı. Filistinli gruplar, İsrail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı pazar günü şehit olan üyelerinin intikamını almak için düzenlediklerini açıkladı.

Bu olayın ardından İsrail Gazze'ye hava saldırısı başlatırken, Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık verdi.

Muhabir: Zuhal Demirci

SONRAKİ HABER