için kaldı

Reklam tabelası asarken 5 hektar çam ormanını yaktılar

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Çatalağıl Köyü yakınlarında yol kenarına reklam tabelası asılması sırasında, spiralden düşen kıvılcımların kurumuş otları tutuşturması sonucu başlayan yangın çamlık alana sıçradı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesi sonucu söndürülen yangında 5 hektar çam ormanı küle döndü. Tabela asarken yangın çıkmasına neden olan iki işçi...

F5HABER F5HABER
Reklam tabelası asarken 5 hektar çam ormanını yaktılar

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Çatalağıl Köyü yakınlarında yol kenarına reklam tabelası asılması sırasında, spiralden düşen kıvılcımların kurumuş otları tutuşturması sonucu başlayan yangın çamlık alana sıçradı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesi sonucu söndürülen yangında 5 hektar çam ormanı küle döndü. Tabela asarken yangın çıkmasına neden olan iki işçi gözaltına alındı.

Bursa-Balıkesir Karayolu'nun Çatalağıl Köyü yakınlarında bugün saat 12.00 sıralarında reklam tabelası asılırken spiralden düşen kıvılcımlar yol kenarındaki kurumuş otları tutuşturdu. Alevler rüzgarın da etkisiyle çam ormanına sıçradı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan helikopter ve karadan arazözlerle müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Tofaş'ın hatıra ormanının da zarar gördüğü yangında 5 hektarlık çam ormanı küle döndü. Jandarma, yangına neden olmakla suçlanan ve adları açıklanmayan iki işçiyi gözaltına aldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, vatandaşları orman yangınları konusunda uyararak, "Bugün bir reklam tabelası yüzünden 5 hektar orman kül oldu. Havalar sıcak. Yangına müsait otlar en küçük bir kıvılcımda tutuşuyor. Yol kenarlarına izmarit atmasınlar" diye konuştu.

Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(DHA - Edip TEKİN)
SONRAKİ HABER