için kaldı

Türkiye'den 6 ayda 4 milyar dolarlık hububat ihracatı

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, 2019 yılının ilk 6 ayında 205 ülkeye 4 milyar dolarlık ürün ihraç ettiklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'den 6 ayda 4 milyar dolarlık hububat ihracatı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, bu yılın ilk 6 ayında elde ettikleri ihracat gelirini açıkladı. Birlik olarak ihracata çok önem verdiklerini söyleyen Okutur, nitelikli alım heyetlerindeki son durum ve ITE Turkey tarafından bu yıl 27'nci kez düzenlenecek olan WorldFood İstanbul Fuarının önemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

YILSONU İHRACAT HEDEFİ; 8 MİLYAR DOLAR

2018 yılını 6,7 milyar dolarla kapattıklarını hatırlatan Okutur, Ama bu senin ilk 6 ayında 4 milyar doları geçmiş durumdayız. Bu sene yılsonunda 8 milyar doları yakalayacağımızı düşünüyorum. 2023 için 13 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bu yönde çok hızlı yol alıyoruz. Bu hedefi daha kısa sürede yakalayacağımızı umuyorum. En çok ihracat yaptığımız ülkeler, ABD, Irak ve Suriye, birlik olarak en çok şekerli, unlu mamuller ve çikolatalı ürünlerin ihracını yapıyoruz dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER