için kaldı

Kayseri'de bombalı araçla saldırı (9)

BAKAN SOYLU: TERÖR, TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARILACAKTIR

F5HABER F5HABER
Kayseri'de bombalı araçla saldırı (9)

BAKAN SOYLU: TERÖR, TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARILACAKTIR

Kayseri'de yaşanan bombalı araçla saldırı sonrasında Kayseri'ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile birlikte Valilikte bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Bakan Süleyman Soylu, "Türk milletimizin başı sağ olsun. Sabah saat 08.40 civarında Kayseri'de Talas Bulvarı olarak nitelendirdiğimiz yol güzergahında Zincidere Komando Tugayı'ndan çarşı iznini kullanmak isteyen askerlerimizin içinde bulunduğu 2 otobüs biraz önce belirttiğim yol üzerinde bir hain terör saldırısıyla karşı karşıya kalmışlardır. Özel halk otobüsü olan otobüse vurmak suretiyle otobüsü durduran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimlik çalışmalarına güvenlik kuvvetlerimizce başlanılmıştır. İlk ipucuna rastlanmıştır. Hem geliş güzergahı, hem de Kayseri'ye varış güzergahı üzerindeki tespitler güvenlik kuvvetlerimiz tarafından tamamlanmıştır. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var, bu 55 yaralımızın 6'sı yoğun bakımda. Bunların durumlarının ağır olduğu belirtilmiştir. Şehit ve yaralılarımız var. Şu anda kimlik tespit çalışmaları yapılıyor. Şehit olan 8 evladımızın kimliği tespit edildi. Adli Tabipliğin verdiği rakamlara göre hem basın mensuplarıyla hem de kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Saldırının Türk milletini çok üzdüğünü belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Şunu ifade etmek istiyorum ki, bugün Kayseri'de milletimizin ülkemizin başına gelen bu olay, hepimizi derinden üzmüştür. Bu ülkemizin birlik ve birliğine, hedeflerine kasttır. Burada şu elde edilmek isteniyorsa, Türkiye'nin terörle mücadelesinde geri adım atması bekleniyorsa, bilinsin ki, bu terör saldırıları, bizim terörle mücadeledeki kararlılığımızı çok daha zirveye taşımaktadır. Milletimizle, güvenlik kuvvetlerimizle, hükümetimizle, devletimizle bu kararlılığı aynı anlayışla sürdürmekteyiz. Şu çok net ve açıktır ki, 15 Temmuz'dan sonra 15 Temmuz'u başaramayanlar, elbirliğiyle 15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler, bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya ve insanımızı olumsuzluğa sevk etmeye çalışıyorlar. Burada arkadaşlarımızla ifade etmek istiyorum ki Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Bu eylem türü, dünyadaki en alçak eylem türüdür. Bombayla kimi zaman sivil, kimi zaman savunmasız, kimi zaman güvenlik kuvvetlerimiz başka bir hal içerisindeyken hedef alınan eylem türleri dünyanın en alçak en hain eylem türleridir. Misliyle mukabele edileceğini, edildiğini ifade etmek istiyorum. Tüm Türkiye'yi bu konuda güvenlik kuvvetlerimize, hükümetimize, devletimize ve terörle mücadeleyi yapan kahramanlarımıza güvenmeye ve bunun yanı sıra da sağduyuya davet ediyorum. Sabırlı olacağız ve bu sabırla beraber de bu terörü ortadan kaldıracağız. Terörün istediği kaos ortamı. Buna müsaade etmeyeceğiz. Terörün istediği olumsuzluk oluşturmaktır, buna müsaade etmeyeceğiz. Burada toplumun tüm kesimlerine hem bugüne kadar gösterdiği desteği ve sabrı bekliyoruz. Kayseri'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başımız sağ olsun milletçe. Ülkemizin başı sağ olsun. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Yaralı askerlerimize, canparelerimize, aslanlarımıza Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Şu anda sağlık ekiplerimiz, olayın yaşandığı andan itibaren olağanüstü bir gayretle yaralılarımızı hastanelere yetiştirdiler ve gerekli tedavileri yapıyorlar. Sabahleyin sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın talimatıyla olayı duyar duymaz eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık'la beraber buraya geldik. Olay yerine gittik, ancak hastanelere hemen gitmedik. Doktorlarımızın yaralılarımıza müdahalesine engel olunmaması için gitmedik. Milletimize şunu tekrar ifade etmek istiyorum, başımız diktir. Terörle mücadelede kararlıyız ve bu konu Türkiye'nin gündeminden çıkarılacaktır."

EK SAĞLIK TEDBİRLERİ ALINDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da "Şu anda hastanelerimizde 55 yaralı kardeşimiz var. Bunların önemli bir bölümü 38'i Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi görüyor. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 9 kardeşimiz var. Geri kalan 8 kardeşimiz de 5 özel hastanede tedavilerini görüyorlar. Bunlardan 6'sının şu an hayati tehlikesi bulunuyor. Bu kardeşlerimizin hayata tutunmasını inşallah sağlayabileceğiz. Bir ambulans uçak ve helikopterimiz Kayseri'de hazır. Herhangi bir durumda ihtiyaç hasıl olabilir diye. Beş özel cerrahi ekibini Ankara'da hazır tutuyoruz bir ambulans uçakla ama Kayseri'deki imkanlarımız gerek üniversite hastanesinde, gerekse eğitim ve araştırma hastanemizde şu anda dışarıdan bir destek getirmeyi ihtiyaç göstermedi. Sağlık çalışanlarından Allah razı olsun, hepsi canla başla kardeşlerimizin hizmetlerini görmek için ayaktaydılar. Bundan sonra da büyük bir gayretle de hizmetlerine devam edecekler. Evet, hepimiz biliyoruz terörün maksadı toplumda bir infiale sebep olma, toplumu sabırsız ve yılgın hale getirmek istiyorlar. Allah'ın izniyle bu millet göğüslediği her problem gibi, tarihte karşılaştığı her zorluk gibi bu zorluğu da kardeşlik duygusuyla aşacaktır. Tekrar şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Bu arada, Kayseri'deki bugün ve yarın oynanacak amatör küme müsabakaları iptal edildi.

(DHA - DHA)
SONRAKİ HABER