Talha Uğurluel'in davasında tanık olarak dinlendi!

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargılandığı davada, kapatılan Samanyolu TV'de "Maceracı" adlı programı sunan ve FETÖ üyeliğinden yargılanan Murat Yeni tanık olarak dinlenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Talha Uğurluel'in davasında tanık olarak dinlendi!

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada tanık olarak dinlenilen kapatılan Samanyolu TV'de "Maceracı" adlı programı sunan ve FETÖ üyeliğinden yargılanan Murat Yeni, "Yaptığımız sohbetler cemaat sohbeti değildi, çay sohbetiydi. Kanalda 1 veya 2 defa Talha Uğurluel ile karşılaşmışımdır. Ben Talha Uğurluel'i iyi bir tarihçi olarak biliyorum. Yaptığımız sohbetler cemaat toplantısı değildi." dedi.     

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Uğurluel ve avukatı katıldı.     

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Murat Yeni,  "Ben 'Maceracı' programını 2002-2007 ve 2010-2015 aralarında Samanyolu TV'de yaptım. Devamlı Anadolu'yu dolaştığım için kanala çok sık uğramazdım. Uğradığım zamanlarda da sadece Talha Uğurluel ile değil, kanalda çalışan bütün arkadaşlarımızla beraber sohbet ederdik." diye konuştu.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER