Hamsiyi bu yöntemle yapınca besin değeri artıyor. Direkt beyne etki eden hamsi pişirme tekniği

Hamsi çok faydalı ve vitaminli bir balık türüdür. Karadeniz’in soğuk sularında avlandıktan sonra sofralarımıza gelir. Usta isimler tarafından verilen * hamsi tava * tarifi besin değerini katlıyor. Mutlaka denemelisiniz…

F5HABER F5HABER
Hamsiyi bu yöntemle yapınca besin değeri artıyor. Direkt beyne etki eden hamsi pişirme tekniği

Hamsi balık bilinen en faydalı balıklar arasında yer alıyor. Milyonlarca insanın severek tükettiği hamsiyi pişirmenin birden fazla türü var. Tava, mangal, buğlama, kızartma bunlardan bazıları…  Her yıl soğuk havalarda yağlı yağlı tüketilen hamsiler yeşillik ve limonla çok daha lezzetli oluyor.

Pazar tezgahlarında yerini alan ve Norveç somonuna rakip sayılan hamsi yüksek protesin ve omega-3 deposu olarak biliniyor. İnsan sağlığı ve özellikle çocukların beyin gelişimine etki eden hamsi, mineral ve vitamin yoğunluğuyla biliniyor.

Şimdi bildiğiniz tüm hamsi tariflerini rafa kaldıracak tarifi sizlerle paylaşacağız. İşte hamsi tava tarifi:

Hamsiyi bu yöntemle yapınca besin değeri artıyor. Direkt beyne etki eden hamsi pişirme tekniği - Resim : 2

KARADENİZLİLERDEN BİLMENİZ GEREKEN HAMSİ PİŞİRME TEKNİĞİ

Gereken malzemeler:

·         1 kilogram hamsi

·         1,5 su bardağı mısır unu

·         Sıvı yağ

·         Tuz

Hamsi tava hazırlanışı:

Hamsi tavayı hazırlamak Karadenizlilerin uzman olduğu bir iştir. Şimdi size onedio.com sitesinde yer verilen tarifi paylaşacağız:

Hamsileri pişirmeden önce kafalarını kopararak temizleyin ve güzelce yıkayın. Süzgeçten geçirerek suyunu süzün üzerine de tuz atın. Ardından mısır ununu servis tabağına dökerek hamsileri unlayın.

Bu işlemi buzdolabı poşetinin içine mısır unu ekleyerek yapabilirsiniz. Balıkları poşete attıktan sonra hafifçe karıştırmanız yeterlidir.  

Hamsiyi bu yöntemle yapınca besin değeri artıyor. Direkt beyne etki eden hamsi pişirme tekniği - Resim : 5

Kızartma tavasına sıvı yağ gezdirilir ve orta ateşte yağ ısıtılır. Una bulanan hamsiler nazikçe silkelenerek kuyrukları içe gelecek biçimde tavaya dizilir. Alt kısmı kızaran hamsiyi ters yüz ettikten sonra diğer kısmını kızartılır. Kızaran balıkları sıcak servis yapmaya özen gösterin. Kızartmadan önce mısır ununa biraz tuz ilavesi yaparak balığınızın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Hamsi tavanın yanında bol yeşillikli, limonlu bir mevsim salatası çok yakışacaktır. Dilerseniz hamsi tavayı mor soğan, taze soğan ve mısır ekmeği ile de sunum yapabilirsiniz.

HAMSİ TAVA PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

1.       Hamsi pişirirken mutlaka ayçiçek yağı kullanmanız gerekiyor.

2.       Balık da dahil olmak üzere kızgın olmayan tavaya hiçbir et ve benzeri ürünü koymayınız.

3.       Balık pişirirken mutlaka balık tavasında yardım almanız gerekiyor.

4.       Hamsi pişirirken kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor.

5.       Bütün balığı una aynı anda atmak yerine tek tek bulamanız gerekmektedir.

HAMSİNİN FAYDALARI NEDİR?

Karadeniz bölgesinde yoğun tüketilen ve her yıl hasreti çekildikten sonra soğuk günlerde sofralarda yerini alan hamsi çok besleyicidir. Özellikle çocuklarda beyin gelişimine direkt etki eden hamsi çok lezzetli ve doyurucudur da. İşte hamsinin bilinmesi gereken faydaları:

Yüksek Protein İçeriği: Hamsi, yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Protein, kas gelişimi ve onarımı için önemlidir.

Omega-3 Yağ Asitleri: Hamsi, özellikle EPA (eikosapentenoik asit) ve DHA (dokosahekzaenoik asit) olmak üzere omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu yağ asitleri, kalp sağlığını destekler, iltihaplanmayı azaltır ve beyin fonksiyonunu geliştirebilir.

D Vitamini: Hamsi, D vitamini kaynağıdır. D vitamini, kemik sağlığını korumaya yardımcı olur ve bağışıklık sistemini destekler.

B12 Vitamini: Hamsi, B12 vitamini bakımından zengin bir besindir. B12 vitamini, sinir sistemi sağlığı ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için gereklidir.

İyot: Hamsi, iyot içeriği açısından zengindir. İyot, tiroid bezinin düzgün çalışması için gereklidir ve metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olur.

Mineral ve Vitaminler: Hamsi, demir, selenyum, fosfor ve çinko gibi çeşitli minerallerin yanı sıra B6 vitamini gibi önemli vitaminleri de içerir.

Antioksidanlar: Hamsi, vücudu serbest radikallerden koruyan antioksidanlar içerir. Bu, kanser ve diğer kronik hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

Kemik Sağlığı: Hamsi, kalsiyum ve fosfor içeriği ile kemik sağlığını destekler.

Beyin Sağlığı: Omega-3 yağ asitleri, hamsinin beyin fonksiyonunu ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olabileceği şeklinde bazı araştırmalara işaret etmektedir.

Kaynak: onedio.com * karar.com

Derleme: f5haber.com

Görsel kaynak: youtube.com

Benzer Haberler
Dünyada 52 tane, Türkiye'de 2 tane, insanda ise 1 tane olan şey nedir?

Bu bilmeceyi kimse çözemiyor F5HABER-

SONRAKİ HABER