YÖK’ten öğrencilere memnuniyet anketi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite öğrencilerinin katılacakları memnuniyet anketi düzenleyeceklerini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
YÖK’ten öğrencilere memnuniyet anketi

İstanbul Üniversitesi’nde, YÖK devlet üniversitelerinde 100/2000 Doktora Burs Programı’ndan yararlanan öğrencilerle buluşmada konuşan YÖK Başkanı, üniversite öğrenci sayısının 8 milyona yaklaştığını söyledi. Toplantı sonrası basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Prof. Dr. Saraç, öğrenci esaslı memnuniyet anketi düzenleyeceklerini belirterek, “Öğrenciler üniversitelerini değerlendirecek. İnternet üzerinden yapılacak. Öğrenci bilgileri üniversite yönetimleriyle paylaşılmayacak. Yönetimlerin isimlerden haberleri olmayacak” dedi.

Başkan Saraç, özel yetenekle alan 14 bölümün merkezi sınavla öğrenci kabul etmesini sağlayacak uygulamanın iki yıl ertelenmesiyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Buradaki programlar, özel yetenekle de ve merkezi sınavla da alıyor. Diğer programlar yeteneksiz insanlardan mı oluşuyor? Biz bunu aslında çok irdeledik. Akademisyenlerle konuştuk, programların içeriklerine de baktık. Üniversitelerin ders içerikleriyle ilgili durumlarına bakıldığında elbette ki kabiliyet gerektiriyor. Peki hukuk fakültesi kabiliyet gerektirmiyor mu? Cerrahlık kabiliyetten uzak mı? Bazı programların özelliği var ki artık bilginin ötesine geçilmiş. Heykel, resim ayrı programlar. Ama burada da farklı bir durum var.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER