için kaldı

Amy Winehouse anısına Kaş'ta sergi

İNGİLİZ şarkıcı Amy Winehouse, ölümünün 4'üncü yıl dönümünde Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 36 portresinin yer aldığı sergiyle anıldı.

F5HABER F5HABER
Amy Winehouse anısına Kaş'ta sergi

İNGİLİZ şarkıcı Amy Winehouse, ölümünün 4'üncü yıl dönümünde Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 36 portresinin yer aldığı sergiyle anıldı.

Kalkan Kültürevi'ndeki serginin açılışını, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kalkan Kültürevi Sorumlusu Özer Ulukaya, ressamlar Rüzgar Fidan, Ceylan Mutlu ve Nurgül Dökmeciler birlikte yaptı. Yerli ve yabancı sanatseverlerin gezdiği sergiye, özelikle Kalkan'da yerleşik yaşayan İngiliz vatandaşları büyük ilgi gösterdi. Sergide ressamlar Rüzgar Fidan, Ceylan Mutlu ve Nurgül Dökmeciler'in yağlı boya, akrilik ve karışık teknikle yaptığı Amy Winehouse'un 36 portesi yer alıyor. Açılışta canlı performans sergileyen ressam Rüzgar Fidan, 150 x 200 cm ebadında Amy Winehouse'nin bir portresini yaptı.

Sergiden sağlanan gelirin bir bölümü, Winehouse'un ailesinin kurduğu alkol ve uyuşturucu ile mücadele vakfına bağışlanacak. Amy Winehouse Vakfı tarafından da desteklenen sergide, açık kaldığı sürece Winehouse'un şarkıları çalınacak.

Açılışta konuşan Kalkan Kültürevi Sorumlusu Özer Ulukaya, "Milyonları peşinden sürükleyen bir sanatçıyı, Türkiye'den üç sanatçımız portreleriyle resmetti. Bu sergiyi İngiltere'deki Amy Winehouse Vakfı destekliyor. Sanatçılarımız da sergideki tabloların satışından sağlanacak gelirin yüzde 20'sini vakfa bağışlayacaklarını ilan etti" dedi. Ressam Nurgül Dökmeciler ise sergiyi uyuşturucuyla mücadele eden Amy Winehouse Vakfı'na atfettiklerini söyledi.

23 Temmuz 2011 tarihinde yaşamını yitiren Amy Winehouse'nin anısına açılan sergi, 10 Ağustos'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Ahmet ACAR)
SONRAKİ HABER