Avrupa’nın termosçusu... Şanlıurfa’da 1993 yılında kurulan Termosan Çelik ihracat ile büyüyor

Yılmaz, Dinçok ve Sonuç aileleri tarafından 2013’te Şanlıurfa’da kurulan Termosan Çelik, bugün Avrupa’nın termos üreticisi konumuna geldi. Kurulduğu günden bu yana sektöründeki ithalatın azalmasına katkı sağlayan şirketin cirosunun yüzde 40’ını ihracat oluşturuyor. Şirket, şimdi de Latin Amerika ve Orta Afrika ülkelerini yakın markaja aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa’nın termosçusu... Şanlıurfa’da 1993 yılında kurulan Termosan Çelik ihracat ile büyüyor

SON yıllarda Anadolu’da kurulan birçok şirket farklı alanlarda yaptığı üretim ile öne çıkıyor. Bu şirketlerden biri de Termosan Çelik... 2013 yılında Türkiye’deki talebi ve açığı görerek termos üretimine yönelen Yılmaz, Dinçok ve Sonuç aileleri bugün Türkiye’nin en büyük termos ihracatçısı konumuna geldi. Şirketin Almanya’dan Hollanda’ya kadar 10’dan fazla Avrupa ülkesine termos ihraç ettiğini anlatan Termosan Çelik Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Dinçok, şöyle konuştu:

“Şirketimiz, 2013 yılında 6’ncı teşvik bölgesi olan Şanlıurfa 2’nci OSB’de faaliyetlerine başladı. 15 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdik. 42 bin metrekare arazi içinde 15 bin metrekare kapalı alanda, günlük 6 bin adetlik üretim yapıyoruz. Bugün 150’den fazla çalışanı istihdam ediyoruz. Ortaklarım olan Cooker firması, yaklaşık 25 yıldan beri çeşitli ürünlerin yanı sıra yurtdışından termos ithalatı yapmakta iken bu ürünün ülkemizde üretilmesi noktasında anlaşma sağladık. 6 aylık proje değerlendirmemizin akabinde kollarımızı sıvayıp işimize odaklandık. Urfa’ya istihdam etme tarafında ve yan sanayiye de desteğimiz var. Yaklaşık 3 yıldan beri üretim yapmaktayız. 3 yılın sonunda geriye baktığımız zaman iç piyasanın yüzde 80’ine hakim olduk. Bunun akabinde hedefimiz ihracat noktasında da rekorlar kırmak. Çünkü Türk termosunu tüm dünya ülkelerine üretebilme şansına sahip olmak istiyoruz.”

2.4 MİLYAR DOLAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER