Üniversiteli öğrencinin organları 5 hastaya umut olacak

Adıyaman'da, solunum yetmezliğine bağlı kalp durması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Yağmur Boybey'in karaciğeri, kornea ve böbrekleri 5 hastaya nakledilecek.

F5HABER F5HABER
Üniversiteli öğrencinin organları 5 hastaya umut olacak

ADIYAMAN (AA) - Solunum yetmezliğine bağlı kalp durması sonucu Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen Yağmur Boybey bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Boybey'in vasiyetine uygun olarak ailesi tarafından organları bağışlandı.

Yağmur Boybey'in karaciğeri, iki kornea ve iki böbreği alınarak 5 hastaya nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığına ait helikopterle Elazığ ve Malatya'ya gönderildi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Doğan, "Hastanın beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi organ bağışı yapmak istediklerini söyledi. Sağlık Bakanlığının organ nakil merkezi ile görüştük. Dün akşam gelen iki ayrı ekip, bugün hastamızın karaciğer, böbrek ve gözlerini nakil olmak üzere aldı. İnşallah 5 hastamıza şifa olacak. Hastalarımızın aldığı her nefes için Yağmur kardeşimize Allah'tan rahmet dileyeceklerini umuyorum. Bu herkese örnek olacak bir davranış." dedi.

Yağmur Boybey'in İnönü Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olduğu, üniversitede organ nakli ile ilgili bir sempozyuma katıldıktan sonra da ailesine öldükten sonra organlarının bağışlanmasını vasiyet ettiği öğrenildi.

Muhabir: Kemal Karagöz

SONRAKİ HABER