İzmir Marşı'nın sansürlendiği iddialarıyla ilgili TRT'den açıklama

Türkiye-Polonya maçı sonrası TRT'nin 'İzmir Marşı'nı sansürlediği iddiasına TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'dan yanıt geldi.

POSTA POSTA
İzmir Marşı'nın sansürlendiği iddialarıyla ilgili TRT'den açıklama

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde oynanan Türkiye-Polonya maçı sonrası TRT'nin "İzmir Marşı'nı sansürlediği" iddialarına ilişkin, "Büyük başarı gösteren millilerimizi kutluyorum. Bu başarıya TRT'nin İzmir Marşı'nı sansürlediği şeklinde mesnetsiz iddialarla, hatta bilinçli bir körlükle gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum." ifadelerini kullandı.

TRT Genel Müdürü Sobacı, Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye-Polonya çeyrek final maçı sonrası "TRT'den İzmir Marşı'na sansür" başlığı altında yapılan haber ve paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.

"KINIYORUM"

Sobacı, "2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde oynanan Türkiye-Polonya maçını TRT1'de milyonlarca kişi izledi. Büyük bir başarı gösteren millilerimizi kutluyorum. Bu başarıya TRT'nin İzmir Marşı'nı sansürlediği şeklinde mesnetsiz iddialarla, hatta bilinçli bir körlükle gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye-Polonya maçı Bulgaristan'da oynandığı için bu maçın resmi yayıncısı olarak Bulgaristan'daki yayın kuruluşundan verilen görüntülerin TRT'ye iletildiğini ve herhangi bir kesintiye uğramadan TRT ekranlarına yansıtıldığını belirten Sobacı, şunları kaydetti:

"ALT SES OLARAK EKRANA YANSIMIŞTIR"


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER