için kaldı

Kripto para piyasa hacmi 290 milyar dolara yaklaştı

ABD Bankacılık Komitesi Senatosu'nun Temmuz'da Facebook'un kripto para birimi Libra'ya ilişkin oturum düzenleyeceğinin açıklanmasıyla, piyasalar hafif toparlanırken, piyasa hacmi 290 milyar dolara yaklaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kripto para piyasa hacmi 290 milyar dolara yaklaştı

Çeşitli medya kaynaklarına göre, söz konusu oturumun henüz belirlenmiş tanıklarının bulunmadığı belirtildi. Libranın tanıtımından önce ABD'de birçok yasa yapıcı, blockchain destekli para birimlerinin finansal sisteme yönelik olası etkileri ve kişisel gizliliğe yönelik riskleri hakkında endişelerini dile getirmişti.

ABD'nin yanında Avustralya Merkez Bankası analistleri de Libranın yakın gelecekte ülke genelinde perakende satışlarda kullanılmasının oldukça düşük bir olasılığa sahip olduğunu duyurdu.

Gelişmelerin ardından piyasanın belirleyicisi Bitcoin son 24 saatte yüzde 1.34 artışla 9,293 dolara yükseldi ve 165 milyar 179 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 57.2'sini oluşturdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER