için kaldı

Sıcaklıklar artıyor! Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı

Meteoroloji ve AKOM'un öngörülerine göre, İstanbul'da hava sıcaklığı artışa geçiyor. Hafta başından bu yana etkili olan soğuk hava kentten çekilerek, 16 Ocak Salı günü hariç, hafta boyunca çoğunlukla güneşli bir gökyüzüne yerini bırakacak. Ancak bazı bölgelerde yağış bekleniyor.

PARADURUMU PARADURUMU
Sıcaklıklar artıyor! Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Ocak'a ait hava durumu raporunu yayınladı. Hafta başından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıklarının (4-6 derece) artması öngörülüyor. 

Güncel değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz bölgesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yağış olacağı düşünülüyor. 

Kuvvetli yağışlar geliyor

Gece saatlerinde Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ve Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Toroslar Mevkii'nde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. 

Ülkenin iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis olayları bekleniyor.  Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Kentte hafta başından beri etkili olan soğuk ve yağışlı hava, 16 Ocak Salı günü hariç hafta boyunca genellikle güneşli bir hava ile yer değiştirecek; sıcaklıklar ise bugünden itibaren artarak gelecek hafta boyunca 11-15 derece arasında seyredecek.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının, 24 Ocak'a kadar mevsim normallerine yakın ila 1-3 derece üzerinde, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normallerine yakın ila 1-3 derece altında seyretmesi bekleniyor. 

Yollarda gizli buzlanma uyarısı

Ayrıca, kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda "gizli buzlanma" olabileceği uyarısı yapılarak, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarına dikkat edilmesi, güzergahlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılması gerektiği vurgulandı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER