20 gün süren yolu 6 günde tamamladılar

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Pakistan’dan Türkiye’ye “TIR Karnesi” kapsamında yapılan ilk taşımalar, hem zamandan hem maliyetten tasarrufun yolunu açtı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
20 gün süren yolu 6 günde tamamladılar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, BAE’den yola çıkan ve İran’a Basra Körfezi üzerinden hareket ederek “intermodal taşımacılık” vasfı kazanan nakliye, iki ülke arasında TIR Karnesi kapsamında yapılan ilk taşıma oldu.

KISA SÜREDE TESLİMAT

Alüminyum ve silika cinsi eşyanın getirildiği sefer, BAE’nin Ras al Khaima kentinde başladı. Söz konusu yükler, deniz yolu etabında BAE’deki Sharjah Limanı’ndan İran’daki Bender Abbas Limanı’na Basra Körfezi üzerinden götürüldü. Sonrasında Türkiye’ye Gürbulak Sınır Kapısı’ndan giren yükler, İskenderun’a ulaştırıldı. Süveyş Kanalı geçişli Sharjah-Mersin güzergahında deniz yoluyla 20 gün sürecek taşıma, TIR Karnesi sayesinde bu güzergahla 6 ila 8 günde yapılabilecek. Böylece teslimat süresi üçte iki oranında azaltılacak. Nakliye masraflarının da ciddi oranda azalmasıyla alıcı ve göndericiler için avantaj oluşacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER