Fikret Orman yeniden aday olacak mı ?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2016 seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olacağını söyledi.

F5HABER F5HABER
Fikret Orman yeniden aday olacak mı ?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2016 seçimlerinde başkanlığa yeniden aday olacağını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün 2015 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapılıyor. Açılış konuşmasında Yalçın Karadeniz'in açıklamalarına cevap vermek için kürsüye gelen başkan Orman, 2016 seçimlerinde başkanlığa tekrar aday olacağını açıkladı. 15 gün içerisinde mali raporların açıklanacağını bildiren başkan Fikret Orman, "Divan Kurulu Başkanımız burada bir konuşma yaptı. İsterdim ki burada değil keşke benimle konuşsaydı. Bilgisayarımız çöktüğü için rapor halinde sunamadık. Arkadaşlara o zaman dedim ki toplantıyı 1 hafta erteleyelim. Haftaya raporlarla çıkalım dedim. Fakat denetleme kurulu başkanı uygundur dese de divan kurulumuz bu toplantıyı yapmak istediğini söyleyince bugün yapmak zorunda kaldık. Yoksa dediğim gibi raporlarla haftaya karşınızda olacaktık. Bugün bizim bu borçları kaçırma ya da gizleme gibi bir durumumuz olamaz. Ayrıca burası bir genel kurul değildir. Bir istişare etmek ve tavsiyeleri almak için raporları sunmak istedik. Bilgisayarlarda problem oldu ve bugün giderilmiş. 15 gün içerisinde mali raporlar herkesin elinde olacak" dedi.

"BORCUMUZ OLDUĞU DÖNEMDE KİMSEDEN BORÇ ALMADIK"

Futbolculara borçlarının olmadığını dile getiren başkan Orman, "Kulübün borçları olduğu dönemde kimseden borç almadık. Bugün kulübümüzün, UEFA da şu anda bizim bir tane olumsuz dosyamız yoktur. Futbolcularımıza hiçbir borcumuz yoktur. Bizim borcumuz göreve geldiğimizde 575 milyon liraydı. Şimdi bizim durum vahim de yahu soruyorum futbol durumumuz ortada. Kimseye borç yok. Ben ve arkadaşlarım hep beraber mayıs ayında kongreye gideceğiz. O zaman borçları konuşacağız. Stat yok, seyirci yok, bir yandan borcunuz olmayacak bir yandan amatör şube bile kapatmadan mücadele edeceksiniz. 25 kartal yuvası vardı şimdi yakında 75 olacak" ifadelerini kullandı.

"STADIN KABA İNŞAATI 15 GÜN İÇİNDE BİTECEK"

Yeni yapılan stadyuma şu ana kadar 165 milyon TL harcadıklarını dile getiren Orman, "Çatı örtüsü kaba inşaat bitmeden konamıyor, çatı bitmeden de çim yapılamıyor. Kaba inşaatın bitmesi stat inşaatının yüzde 60'nin bitmesidir. Stadın kaba inşaatı 15 gün içinde bitecek. En ufak detaya kadar uğraşıyoruz. İyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Transferler yaptık, maalesef sakatlıklar geçirdiler. Futbolda olan şeyler. Bizim inancımız tamdır. Bu sürece sahip çıkalım ve beraber olalım. Yeni stadımıza şampiyon olarak dönelim. Bu camia birlikteliğiyle olabilecek bir şeydir. Futbol altyapısına yatırım yapacağız. Beşiktaş'ın yetiştirdiği 42-43'e yakın futbolcusu var ve para kazanamadık. Bu çocukları yetiştirip ya takıma kazandırmamız ya da para kazanmamız lazım" diye konuştu.

"UEFA TEMSİLCİLERİ 'BU İŞİ NASIL YAPIYORSUNUZ' DEDİLER"

2016 yılında da başkanlığa aday olacağının altını çizen Orman, "Bizim her şeyden önce adamlığımız var, her şeyimiz açıktır. Kimse sponsorluk bulamazken biz çorabımıza bile reklam alacak bir kulübüz. Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Bunu konuşacağımıza gelmişiz neleri konuşuyoruz. Birilerinin kapısına gittiler de borç aldılar diyemezsiniz. Ben 2016'da da başkanlığa adayım. Bir yere gideceğimiz, kaçacağımız da yok. Bir yere borç bıraktığımız da yok. Geçen gün UEFA temsilcileri geldi ve yemek yedik. Bize bu işi nasıl yaptığımızı sordular ve ben de 'Allah yardım ediyor' dedim" şeklinde konuştu.

"NEZAKET VE SPOR AHLAKI İSTİYORUZ"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalarını da değerlendiren başkan Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz hiçbir kulüp hakkında açıklama yapmayız. Beşiktaş Kulübü stadını iyi planlayamadı diyorlar. Bizim stadımız rakip statlar gibi değil. İkincisi yine aynı kulüp ‘Beşiktaş şikeye katıldı mı?' diyor. Beşiktaş bu konuda konu mankeni olmuştur. Aynı camia yine başka bir açıklamada ‘Beşiktaş'ın marka değeri yok' dedi. Ben Beşiktaş'ın haklarını savunmakla mükellefim. Biz nezaket ve spor ahlakı istiyoruz. O camialar düşman kazanıp sonra kenetlenmeye çalışmasınlar yakışmıyor."

BORÇ 431 MİLYON LİRA

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel kulübün borcunu da açıkladı. Denetleme şirketinin borcu 431 milyon küsur olarak açıkladığını dile getiren Tuncel, "Başka bir denetleme şirketi ise borcumuzu 575 milyon lira olarak sundu. Kesin durumu haftaya raporlayacağız" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER