Günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 4 şirket haberi var.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Günün önemli şirket haberleri

Şişe Cam (SISE, Nötr): 17 Eylül 2019 tarihinde, Trakya Cam (TRKCM, Pozitif) payları ile ilgili olarak 2,67 - 2,72 TL fiyat aralığından 2.390.345 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi, Anadolu Cam (ANACM, pozitif) payları ile ilgili olarak 2,82 - 2,85 TL fiyat aralığından 1.309.293 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi, Soda Sanayii (SODA, Pozitif) payları ile ilgili olarak da 5,67 - 5,81 TL fiyat aralığından 3.500.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Şirket tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Trakya Cam sermayesindeki Şirket payları %69,64 sınırına, Anadolu Cam Şirket payları %77,27 sınırına, Soda Sanayii sermayesindeki paylar ise %61,02 sınırına ulaşmıştır.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): Bankadan tarafından yurt içinde 25 milyar TL nominal değere kadar farklı tür ve vadelerde TL cinsi borçlanma aracı ve 3 milyar TL nominal değere kadar farklı tür ve vadelerde TL cinsi yapılandırılmış borçlanma aracı ihracına yönelik genel müdürlüğe yetki verildiği duyurulmuştur.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Türk Hava Yolları Galatasaray Futbol Takımı'nın bu sezon Avrupa kupalarında oynayacağı maçların forma sponsoru oldu.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), son bir yılda bankacılık sektörünün kardan gelen katkı hariç nakdi, ilave ana sermaye ve katkı sermayesinde 49 milyar lira artış yaşandığı belirtilerek, "Yapılan çalışmalar bir bütün olarak sektörün sağlıklı ve güçlü yapısını koruduğunu ve mevcut sermaye yapısının aktif kalitesi kaynaklı riskleri rahatlıkla yönetebilecek seviyede olduğunu göstermektedir." açıklaması yapıldı. BDDK'dan yapılan açıklamada, kurum tarafından yapılan güncel mali bünye değerlendirme çalışmaları neticesinde, bankacılık sektöründe takip hesaplarına aktarılması gereken, ağırlıklı olarak inşaat ve enerji sektörlerine kullandırılmış toplam 46 milyar lira büyüklüğünde kredi tespit edildiği bildirildi. İlgili bankalara 2019 sonuna kadar söz konusu krediler için gerekli sınıflama değişikliklerinin yapılması ve beklenen kredi zarar karşılıklarının ayrılması konusunda bildirimde bulunulduğu aktarılan açıklamada, "Temmuz 2019 banka finansal tabloları kullanılarak yapılan ihtiyatlı etki analizleri sonucunda, sektörün yüzde 18,2 olan sermaye yeterlilik rasyosunun yaklaşık 50 baz puan kadar düşerek yüzde 17,7 seviyesine gerilediği, takibe dönüşüm oranının ise yüzde 4,6'dan yüzde 6,3 seviyesine yükseldiği tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Demir Çelik: Türkiye'nin ham çelik üretimi, Ağustos ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %12,4, Temmuz ayına kıyasla ise, %10 oranında düşüşle 2,6mn ton seviyesinde kaydedildi. Ağustos ayında elektrik ark ocaklı tesislerin üretimi, geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %16,3, entegre tesislerin üretimleri %3,9 oranında azaldı. Türkiye'nin toplam ham çelik üretimi, Ocak-Ağustos döneminde %10,5 oranında düşüşle, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 25,2mn tondan 22,6mn tona geriledi. Elektrik ark ocaklı tesisler %12,5 oranında düşüşle 15,2mn ton; entegre tesisler ise, %5,9 oranında düşüşle 7,3mn ton ham çelik üretimi gerçekleştirdi. Söz konusu dönemde Türkiye'nin kütük üretimi %17,5 oranında düşüşle, 13,8mn tona gerilerken, slab üretimi, %3,5 artışla, 8,7mn tona ulaştı. Kaynak: TÇÜD

Konut: TCMB tarafından temmuz dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri açıklandı. Buna göre KFE, temmuzda bir önceki aya göre %1,92 oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %3,54 oranında artış kaydetti.

SEKTÖR HABERLERİ

Klimasan (KLMSN, Nötr): Şirketin Yönetim Kurulu'nun kararı ile İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde kayıtlı NS Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin tüm hisselerinin satın alınmasına karar verilmiştir. Hisse devir işlemi 17.09.2019 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER