HDP'li Yıldırım: Bu topraklarda silah miadını doldurmuştur

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, "Silahlarla, tanklarla toplarla bu ülkede çözebileceğimiz bir şey yoktur. Bu topraklar kana doymuştur, bu topraklarda silah miadını doldurmuştur" dedi.

F5HABER F5HABER
HDP'li  Yıldırım: Bu topraklarda silah miadını doldurmuştur

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, "Silahlarla, tanklarla toplarla bu ülkede çözebileceğimiz bir şey yoktur. Bu topraklar kana doymuştur, bu topraklarda silah miadını doldurmuştur" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünün Suriye sınırında 28 Aralık 2011 tarihinde hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişi ile ilgili Gülyazı köyünde yapılan anmaya HDP Grup başkan Vekili Ahmet Yıldırım, Milletvekilleri Altan Tan, İmam Taşçıer ve Aycan İrmez ile yakınlarını kaybeden aileler katıldı. Aynı köyden olan ve halen tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün mesajının okunmasından sonra HDP Grup Başkan Vekili Yıldırım bir konuşma yaptı.

Milletvekili Yıldırım, kendilerinin asla ve asla, herhangi bir kin, nefret ve rövanşist duygu peşinde olmadıklarını, 34 kişinin yerine asla birinin kanını talep etmediklerini belirterek, "Ancak, bir şey istiyoruz; Bütün ailelerle birlikte sadece adalet istiyoruz. Sadece bu işi askeri ve siyasi sorumluları kimse, yargı önüne çıkarılsın istiyoruz, adalet istiyoruz" dedi. Ailelerin de 5 yıldır adalet aradığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

" Bizim 34 canımız ciğerimiz kardeşimiz insani olmayan bir yöntemle, ahlaki ve vicdani olmayan bir yöntemle, hakkın ve hakikatın hiç bir şeyine sığmayacak bir şekilde paramparça edildiler. Kimse bizim bunu unutmamızı, faillerinin yargı önüne çıkartılmasından vazgeçmemizi beklemesin. Er veya geç Mahkeme-i Kübra'da bunlar hesabını verecekler. Ama biz dünya gözüyle, çok eminiz o uçakta kimlerdi? Nereden kalktı ve talimatı kimlerden aldı? Bunlar çok iyi biliniyor. Buradan hareketle buradan bir kez daha AKP iktidarına ve saraya çağrımızdır; Eğer bu 100 yıllık toplumsal yarayı dindirmek istiyorsanız, eğer bu yaraya merhem sürmek istiyorsanız, Roboski benzeri çok katliam vardır, ama gelin failleri en kolay ortaya çıkarılacak olan budur. Buradan başlayalım."

(DHA - ŞIRNAK,(DHA)-)
SONRAKİ HABER