John Townsend: Furkan çok iyi bir NBA oyuncusu

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Philadelphia 76'ers'ın oyuncu geliştirme direktör yardımcısı ve şut antrenörü John Townsend, birlikte çalıştığı Furkan Korkmaz'ın NBA'de çok başarılı olacağını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
John Townsend: Furkan çok iyi bir NBA oyuncusu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Kurulunun faaliyet programında yer alan ve bu yıl ilk kez düzenlenen "Bireysel Gelişim Antrenörlüğü" programına katılan Townsend, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini üzerinden federasyondan davet alınca koşarak geldim. Türkiye'deki basketbolun seviyesinin nerede olduğunu biliyorum. Buradaki antrenörlerle bilgi paylaşımına geldim." dedi. 

Townsend, NBA ekiplerinden Philadelphia 76'ers forması giyen Furkan'ın gelecek vaadeden bir oyuncu olduğunu belirterek, "Furkan çok iyi bir NBA oyuncusu. Çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü hem şut atabilen hem de potaya gidebilen bir oyuncu. Çok yönlü bir oyuncu olarak geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum. Furkan iyi bir kontrat imzaladı. NBA için genç bir oyuncu ve gidecek yolu çok uzun." diye konuştu. 

ABD'de birçok oyuncunun şut antrenörlüğünü yapan Townsend, Furkan'ın yakaladığı fırsatları iyi değerlendireceğini aktararak, "NBA bir fırsatlar ligi. Furkan, fırsat yakaladığında o fırsatı iyi değerlendirecek bir oyuncu. Gittikçe tecrübe kazanıp NBA'de daha etkin olacak." ifadelerini kullandı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER