için kaldı

YSK'dan erken seçim açıklaması!

Devlet Malzeme Ofisi'nin açtığı bir ihale erken seçim iddialarına neden olmuştu. Yüksek Seçim Kurumu, tercih kaşesi satın almak için ihaleye çıkmasının erken seçim veya referandum sinyali olduğuna dair iddiaları yalanladı.

F5HABER F5HABER
YSK'dan erken seçim açıklaması!

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğünce, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı için 450 bin tercih kaşesi satın alınacak. Sosyal medyada yayılan 'erken seçim mi' yorumlarının ardından YSK ise, işlemin rutin bir işlem olduğu belirtti.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Genel Müdürlük, YSK'nın ihtiyacı olan 450 bin tercih kaşesini iç piyasadan açık teklif usulüyle satın alacak. İstekliler, ihale dokümanlarını DMO Genel Müdürlüğünde ve ofisin internet sitesinde görebilecek.

Teklif verecek firmalar, ihaleye katılabilmek için 130 liralık evrak bedelini belirtilen hesaba yatıracak. Teklifler, 13 Mayıs saat 12.00'ye kadar bildirilecek. Teklif mektupları, son teklif verme günü saat 14.00'te açılacak.

Devlet Malzeme Ofisi'nin açtığı tercih kaşesi ihalesi de sosyal medyada erken seçim olacak iddialarının ortaya çıkmasına neden oldu. Yetkililer ihalenin stokları belli seviyede tutmak için rutin uygulama olduğu belirttiler.

Resmi Gazete'de yayınlanan ihale ilanında şu ifadelere yer verildi:

"450.000 adet tercih kaşesi satın alınacaktır

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı İhtiyacı 450.000 adet Tercih Kaşesi, teknik şartnamesine uygun olarak Ofisimiz ticari şartnamesi ile ihale ek şartlar listesinde belirtilen şartlarla göre iç piyasadan açık teklif usulü ile satın alınacaktır."

YSK'dan erken seçim açıklaması! - Resim : 1

Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerde kullanılmak üzere 450 bin adet seçmen kaşesi için Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla ilana çıktı. İlan metni DMO'nun web sitesine dün yüklendi ve 13 Mayıs'a kadar ihale sürecinin tamamlanacağı duyuruldu.

SONRAKİ HABER