için kaldı

Yolu kesilen vatandaşlar teröristlere alkış tuttu

Tunceli'de yolu kesilen vatandaşlar devlete ait kamyonların yakılmasında teröristlere alkış tuttu, ateşler kendi araçlarına gelince ise panik içerisinde araçlarını kurtarmaya çalıştılar

F5HABER F5HABER
Yolu kesilen vatandaşlar teröristlere alkış tuttu


31 Temmuz'da Tunceli- Pülümür-Erzincan karayolunu kesen ve araçları ateşe veren terör örgütü PKK'nın o eylemi ile şoke eden görüntüler ortaya çıktı.

Propaganda görüntülerinde, karayolunu ulaşıma kapatan terör örgütü üyelerinden birinin araçlardan indirdiği vatandaşları yolun kenarına topladığı ve onlara örgüt propagandası yaptığı görülüyor.

Yüzünü kapatan örgüt üyesinin Türkiye'nin Kuzey Irak'a savaş uçakları ile bombalı saldırıda bulunduğunu, Suruç'ta 32 kişinin şehit edildiğini bunun da PKK ve Kürt halkına karşı top yekün bir savaş başlattığını söylediği duyuldu.
Yolu kesilen vatandaşlar teröristlere alkış tuttu - Resim : 1

Terör örgütü elemanı araçlarından indirilen vatandaşlara örgüt propagandası yaptı

Terör örgütü üyesi AK Parti hükümetinin Rojava devrimini kendine yediremediğini saldırılardan sonra PKK'NIN müzakere konusunu ortadan kalktığını yeniden savaş kararı alındığını söyledi. Örgüt üyesi, arabaların içindekilerden oluşan kalabalığa yerel halkın can güvenliğinin artık kalmadığı, devlete karşı savaşta kendileriyle birlikte hareket etmeye çağırırken, tüm kurum ve kuruluşlara savaş açtıklarını bundan sonra yerel halk ile PKK'nın birlikte olması gerektiği çağrısını yaptı.

Örgüt elemanı yerel halkın devletle savaşta yanlarında yer alması çağrısını yaparken halkı silahlanmaya çağırdı. Örgüt elemanı yaptıkları eylemlerin halka yönelik olmadığını tamamen kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olduğunu söylediği duyuldu.

Yolu kesilen vatandaşlar teröristlere alkış tuttu - Resim : 2

Örgüt propagandası yapan PKKlının konuşması vatandaşların alkışlarıyla noktalandı.

Görüntülerde kalabalığın büyük çoğunluğunun yapılan açıklamayı cep telefonları ile kaydettiği gözlendi. Araçlarından indirilen ve örgüt propagandasına tabi tutulan vatandaşlar örgüt elemanını konuşmasının sonunda alkışdıkları görüldü.
Daha sora PKK'nın lehinde sloganlar atan vatandaşlar arasında "Herkes arabasının başına gitsin" dediği duyuldu.
Görüntülerde daha sonra ulaşıma kapanan yolda en önde duran iki şantiye kamyonunun etrafında birkaç kişinin ellerinde bidonlarla dolandığı görüldü. Daha sonra da öndeki iki kamyondan dumanlar yükselmeye başladı.

TÜRKİYE HABERİ BU GÖRÜNTÜLERLE DUYMUŞTU





SONRAKİ HABER