için kaldı

YDG-H'nin sözde "Türkiye hamle sorumlusu" yakalandı

YGD-H'nin "Türkiye hamle sorumlusu" Şanlıurfa'da yakalandı. Kandil'de eğitim aldığını söyleyen terörist, bahar aylarında Türkiye genelinde eylemler planlandığını açıkladı

F5HABER F5HABER
YDG-H'nin sözde "Türkiye hamle sorumlusu" yakalandı

Şanlıurfa'da yakalanan ve terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde "Türkiye hamle sorumlusu" olduğu belirlenen "Ferman" kod adlı Enver G. tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Terör Olayları Kısım Amirliği ekipleri, Kobani'den (Ayn el Arap) Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bir teröristin geçeceği bilgisine ulaştı.

Jandarma ve Birecik Hudut Birlik Komutanlığı ekipleri, sınırdaki 12 ayrı noktada önlem aldı. Güvenlik güçleri, Konak mevkisinden sınırı geçmeye çalışan 5 kişiye "dur" ihtarında bulundu.
İkaza rağmen yaya olarak kaçan şüpheliler, kovalamaca sonucu yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadesi alınmak üzere Birecik İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Şüphelilerden 4'ünün Suriye uyruklu olduğu ve Türkiye'ye sığınmaya çalıştığı anlaşılınca serbest bırakıldı, ardından Suruç Konaklama Tesislerine yerleştirildi.

Zanlılardan Enver G. (34) ise jandarmaya Suriye uyruklu olduğunu, ailesinin terör örgütü DAEŞ tarafından öldürüldüğünü, kendisinin de savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmaya çalıştığını söyledi.
Enver G, ayrıca terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'den korktuğu için Mürşitpınar Sınır Kapısını kullanmadığını, onun için arkadaşlarıyla sınırı kaçak yollarla geçmek istediğini belirtti. Serbest bırakılan diğer şüpheliler ise Enver G'yi tanımadıklarını, Türkiye sınırına 4 kilometre kala kendilerine katıldığı yönünde ifade verdi.

"EĞİTİM ALMAK İÇİN KANDİL'E GİTTİM"
Çapraz sorguya alınan Enver G, ilk verdiği ifadelerin yalan olduğunu kabul etti. Tanınmamak için sığınmacı gibi davrandığını ve onlarla beraber geldiğini, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent'te oturduğunu ve kod adının "Ferman" olduğunu itiraf eden terör örgütü üyesi, Fırat Üniversitesinde felsefe bölümü 1'inci sınıf öğrencisiyken terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye katıldığını ve okulu bıraktığını söyledi.
Zanlı ayrıca, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçim öncesi öncesi silah eğitimi almak için Kandil'e gittiğini, oradan terör örgütü DAEŞ'e karşı savaşmak için Kobani'ye geçtiğini kaydetti. Haziran 2015'te Türkiye'ye geçtiğini ve yapılacak eylemler hakkında toplantılar düzenlediklerini aktaran Enver G, Diyarbakır'da düzenlenen silahlı eylemlerin bazılarında bulunduğunu anlattı.

BAHAR AYLARINDA TÜRKİYE GENELİ EYLEM OLACAKTI
Sık sık Kobani'ye gittiğini belirten şüpheli, son gittiğinde PKK'nın üst düzey kişilerinden bahar aylarında Türkiye'de birçok ilde eylem yapılması yönünde talimat aldığını, bunun toplantısını yapmak için Türkiye'ye geçmeye çalıştığını ifade etti.
Diyarbakır ve Ankara terörle mücadele ekipleri tarafından da aranan zanlı, işlemlerin ardından Birecik Adliyesine gönderildi.
Enver G, "Terör örgütü üyesi olmak, silahlı eylemde bulunmak, devletin varlığını bölmeye çalışmak" suçlarından tutuklandı.
Bu arada, tutuklanan Enver G. güvenlik raporlarına YDG-H'nin sözde "Türkiye hamle sorumlusu" olarak geçti.
AA

SONRAKİ HABER