Vicdansızlar! Kanser hastalarına şok sahtekarlık

Fatih'te, piyasa değeri 2,5 milyon lira olan sahte ve bozuk kanser ilacı ele geçirildi. Mısır ve İran uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

F5HABER F5HABER
Vicdansızlar! Kanser hastalarına şok sahtekarlık

Şüphelilerin, çöplere atılan bozuk kanser ilaçları ile kanser hastalarının yakınlarından aldıkları boş kutulara sahte ilaçları koyarak sattıkları öğrenildi. Operasyon anı polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.

Fatih ilçesinde şüpheli şahıslara ait bir adreste 30 Ekim günü saat 16.00 sıralarında arama yapıldı.

1.689 ADET SAHTE VE BOZUK İLAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin kaldığı yerde yapılan aramada, soğuk yerde saklanması gereken ve maddi değeri yüksek, heyet raporu ile birlikte satılan kanser, hepatit, organ yetmezliği tedavisinde kullanılan bin 689 adet sahte ve bozuk ilaç, 870 adet kanser ilacı kutusu, 499 adet ilaç prospektüsü, 244 adet insülin iğnesi, 100 adet insülin iğnesi kapağı, 60 adet ilaç filtresi, 55 adet çözeltici sıvı solüsyon, 25 kutu enjektör, 77 adet çeşitli ilaçlara ait sticker, 39 adet fiyat küpürü, 1 hassas terazi ele geçirildi.

Kutusu 2 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında değişen ilaçların piyasa değerinin 2,5 milyon lira olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİLERİN ŞOK EDEN ÇALIŞMA YÖNTEMİ

Polisin yaptığı tespitlere göre, şüpheliler çöplerden ve kanser hastalarının yakınlarına ulaşarak boş ilaç kutularını alıyordu. Alınan kutulara hazırlanan sahte ilaçlar konuluyordu. Şüphelilerin ayrıca, son kullanma tarihi geçmiş ve tıbbi atık merkezinde imha edilmesi gereken ilaçlara da ulaştığı, bu ilaçları kanser hastalarına el altından piyasa fiyatının altına sattığı açıklandı.

Polis, şüphelilerin tıbbi atık merkezlerinde imha edilmesi gereken bozuk ilaçlara nasıl ulaştığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

SONRAKİ HABER