Zeynep için bir tüp kan verebilir misiniz?

Bolu'da yaşayan ve son iki ayı kalan 3 yaşındaki Zeynep Gülcan'a ilik nakli için yoğun bir kampanya başlatıldı.

F5HABER F5HABER
Zeynep için bir tüp kan verebilir misiniz?

F5Haber/ ÖZEL

Bolu'da yaşayan 3 yaşındaki Zeynep için sosyal medyada #ZeynepİçinSesOl hashtag'ı ile paylaşılan haber için ünlülerden büyük destek geldi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kemik iliği rahatsızlığı ile mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan'ın hayatını devam ettirebilmesi acilen ilik nakline ihtiyacı var.

Zeynep için bir tüp kan verebilir misiniz? - Resim : 1

Twitter'da açılan #ZeynepİçinSesOl hashtag'ı ile paylaşılan yorumlarda çok sayıda ünlü isim küçük kız için herkesi kan vermeye davet ediyor.

Zeynep için yapılan duyuruda tüm kan grupları ve 18 ile 50 yaş arası verem kanser gibi kalıcı bir hastalığı olmayan herkesin Türkiye'nin her yerindeki Kızılay Kan merkezlerine kan örneği bırakmasının yeterli olduğu belirtiliyor.

Kızılay'a kan bağışında bulunurken "KÖK HÜCRE" için verildiğinin özellikle belirtilmesi gerekiyor.
Zeynep için bir tüp kan verebilir misiniz? - Resim : 2
Sosyal medya üzerinden haberleşen bir grup da yarın Bolu Belediye Meydanı'nda Zeynep Gülcan için biraraya geleceklerini ve kan verme kampanyası düzenleyeceklerini duyurdu.


Son iyi ayı kalan Zeynep için babası Mustafa Gülcan kan bağışı yapan ve iliği tutan kişiye 20 bin TL ödül vereceğini taahhüt etti.

Telefonla konu hakkında görüştüğümüz Mustafa Gülcan, vatandaşların büyük duyarlılık gösterdiğini buna karşın hala çocukları için umut olacak haberi alamadıklarını söyledi. Gülcan, Türkiye genelindeki Kızılay Kan Merkezleri'ne KÖK HÜCRE için kan müracaatı ile bir tüp kan alındığını, çıkacak olumlu sonuç sonrasında yeniden bir tüp kan örneği alınacağını söyledi.

Zeynep için bir tüp kan verebilir misiniz? - Resim : 3
SONRAKİ HABER