için kaldı

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e hapis cezası

Ünlü dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren 'uyuşturucu temin etmek' suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşmasında son söz söylendi.

F5HABER F5HABER
Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e hapis cezası

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan Cenk Eren'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, aynı suçtan Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'ya 4'er yıl 2'şer ay ceza verildi. Kokain kullandığı gerekçesiyle Cenk Eren'in cezası arttırıldı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 yıldır devam eden ünlü oyuncuların da aralarında bulunduğu 34 sanıklı davayı 5 yıl sonra karara bağladı. Sanıklara son sözlerinin sorulmasının ardından kararını açıklayan mahkeme ünlü isimlere uyuşturucu ticareti yapmak suçundan çeşitli hapis cezaları verdi. Kokainle yakalanması nedeniyle Cenk Eren 6 yıl 3 ay hapis cezası alırken, aynı suçtan Gizem Karaca, Selin Borankay'ın cezası 4'er yıl 2'şer ay olarak açıklandı.

ÜNLÜLERİN CEZALARI

"Kendisine ve arkadaşlarına içmek amacıyla uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapmak"tan suçlu bulunan sanıkların aldığı cezalar şöyle:

-Şarkıcı Cenk Eren: 6 yıl 3 ay hapis. Uyuşturucu maddenin kokain olması nedeniyle ceza artırımına gidildi.

-Oyuncular Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Yusuf Akgün, Ergun Taş, yönetmen Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem ile Selin Boronkay: 4'er yıl 2'şer ay hapis.

DİĞER SANIKLARA DA CEZA YAĞDI

Aralarında torbacıların da bulunduğu diğer 26 sanık için "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "temin etmek" suçlarından çeşitli hapis cezaları verildi.

İNDİRİM YOK

Sanıklara verilen cezalarla ilgili herhangi bir erteleme ve geri bırakma kararı uygulanmadı. Hapis cezaları, istinaf mahkemesi ve Yargıtay tarafından aynen onanırsa, infaz yasası ve denetimli serbestlik yasası gereğince Cenk Eren yaklaşık 3 yıl 2 ay, oyuncu Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Yusuf Akgün, Ergun Taş, yönetmen Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem ile Selin Boronkay ise 1 yıl 9 ay hapis yatacaklar.

DENİZ SEKİ 2.5 YIL YATMIŞTI

2009 yılında düzenlenen operasyonda uyuşturucuyla yakalanan şarkıcı Deniz Seki, "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Seki, 2.5 yıl hapis yattıktan sonra Haziran 2017'de serbest kalmıştı.

SONRAKİ HABER