için kaldı

TÜSİAD ilk kez Mustafa Koç'suz toplandı

TÜSİAD'ın 46. Olağan Genel Kurul toplantısının ilk bölümünde Mustafa Koç anıldı. Kardeşi Ali Koç'un gözleri doldu

F5HABER F5HABER
TÜSİAD ilk kez Mustafa Koç'suz toplandı

TÜSİAD'ın 46. Olağan Genel Kurulu bugün Çırağan Sarayı'nda gerçekleşiyor. Genel Kurul toplantısının ilk bölümünde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç anısına özel bir bölüm düzenlenirken, Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç'un gözlerinin dolduğu gözlendi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 46. Olağan Genel Kurulu bugün Çırağan Sarayı'nda başladı. Toplantının ilk bölümünde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü işadamı Mustafa Koç için özel bir bölüm gerçekleştirildi. Genel Kurul Mustafa Koç'un anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından Mustafa Koç'un fotoğrafları Barkovizyon'da gösterildi. Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç da törene katıldı. Geçtiğimiz günlerde ameliyat olduğu öğrenilen Ali Koç'un kolu sargılı olduğu gözlendi. Ali Koç'un anma töreni sırasında gözleri doldu. Daha sonra işadamı Bülent Eczacıbaşı bir konuşma yaptı.

'ÖLÜMLE BİTMEYEN YAŞAM'
Eczacıbaşı , Mustafa Koç'u anlatarak: "Mustafa milyonlarca insanımızı alçak gönüllüğüyle büyüledi. Mustafa dev bir gücün en yetkili koltuğunda otururken, nasıl böyle alçakgönüllü olabiliyor? Biz bunu çok iyi biliyorduk. Mustafa hepimizin ayı kaderi paylaştığının,aynı gemide olduğunun bilincindeydi. Kazananlar,kaybedenler olmayacağını hep beraber kazanacağımızı ya da hep beraber kaybedeceğimizi biliyordu. O "ülkem varsa ben de varım diyen" aile geleneğinin devamıydı. TÜSİAD onun güçlü desteğini hep arkasında hissetti. Yönetim Kurulu'na yıllarca hizmet etti.

TÜSİAD'a hizmetlerin hiç unutmayalım. Adını, anısını yaşatalım. Onun için törenler, belgeseller yapalım, adına ödüller koyalım adını taşıyan okullar açalım. Ama bunlarla yetinmeyelim. Değerlerini de yaşatırsak Mustafa aramızda yaşamaya devam eder. Mustafa'nın yaşamı o zaman ölümle bitmeyen yaşam olur. Hiç kimseyi kırmayan,herkese kucak açan el açan biriydi. Kardeşlik içinde barış içinde bu duygularla birbirimize sarılmaya toplumumuzun en ihtiyacı olduğu dönemdeyiz.Bu değerleri yaşattığımız sürece Mustafa aramızda olacak. Mustafa Koç'un anısı önünde saygıyla eğiliyorum ." diye konuştu. İHA

SONRAKİ HABER